Infosessies

Renoveren met verstand - Bouwinfo

Energiebesparing levert heel wat financiële voordelen op, maar veel mensen zien door het bos de bomen niet meer. Daarom organiseert bouwinfo.be een gratis infosessie over alles wat met energiezuinig en duurzaam verbouwen te maken heeft. Hoe vraag ik premies of steunmaatregelen aan? Kan ik verschillende premies met elkaar combineren? Hoeveel moet ik investeren en wat spaar ik dan uit? Het zijn maar enkele van de vragen waarop je een antwoord krijgt. Gastspreker is architect en energieconsulent Luc Dedeyne

>> De plaatsen zijn beperkt, dus best vooraf inschrijven via www.bouwinfo.be.

 Oranje zaal - 2e verdieping
Zaterdag 13/1  11u 

Betaalbaar (ver)bouwen, een utopie? - Livios

Welke impact heeft de aanpassing van de woonbonus? Wat verandert er qua premies? Staan de leningen nu echt historisch laag? Hoe evolueren de vastgoedprijzen? Is energiezuinig bouwen duurder? In 40 minuten helpt Livios je inschatten of (ver)bouwen voor jou haalbaar is. 

>> De infosessie is gratis, maar je moet je wél op voorhand inschrijven via www.livios.be.

 Rode zaal - 2e verdieping
Zaterdag 13/1  10u30 
Zaterdag 20/1  10u30 

Pop Up Infosessies - Bouwunie

Volg een van de Pop Up Infosessies op het Bouwunie Adviesplein in hal 3, stand 3228. Met deze korte en heldere sessies bent u onmiddellijk weer up to date. Hebt u nog een persoonlijke vraag? Stel ze gerust achteraf aan een van de adviseurs. U kan kiezen uit volgende Pop Up Infosessies:

Hoe herken je een goede aannemer? En wat doe je als het misloopt?

De juiste aannemer vinden is niet evident. En als je dan al een keuze hebt gemaakt, hoe ben je dan zeker dat het een goede aannemer is? Met enkele handige tips wijzen we je de weg hoe je dit kan controleren. Uiteraard kan er altijd iets mislopen. Maar wat doe je dan? En hoe voorkom je dat het uitmondt tot een hevige discussie tussen u en uw aannemer.


Zondag 14/1 13u en 16u
Maandag 15/1 16u
Donderdag 18/1 16u
Zaterdag 20/1 11u30 en 14u30

Buitengevelisolatiesystemen: mooie isolatie van je woning. 

Met buitengevelisolatie die wordt afgewerkt met sierpleister – ook gekend als crépi – vang je twee vliegen in één klap: een uitstekende isolatiewaarde en 1.001 esthetische mogelijkheden. Een grote of een kleine korrel, klassiek wit of een verrassende trendkleur: met sierpleister krijgt elke nieuwbouw of renovatie een fris en stijlvol jasje.

Zaterdag 13/01  13u en 16u 
Woensdag 17/01  16u
Vrijdag 19/01  14u30 
Zondag 21/01  11u30 en 14u30 

Energiezuinig bouwen, dat doe je zo

Er zijn wettelijke normen waaraan je woning vandaag aan moet beantwoorden. In 2021 moet elke nieuwbouwwoning bijna-energieneutraal zijn (BEN-norm). Ken je trouwens het S-peil al waaraan je nieuwbouw woning zal moeten voldoen? Ook bij het renoveren van je woning moet je rekening houden met verplichtingen.  En je kunt zelf nog beter doen! Bovendien geniet je nog van een heleboel premies.

Zondag 14/01  11u30 en 14u30 
Zaterdag 20/01  13u en 16u 

Luchtdicht bouwen... een hype?

Ook al heeft u ongetwijfeld al gehoord van een dampscherm, toch staat luchtdicht bouwen voor het grote publiek nog niet zo lang op de kaart. Is het dan ook een hype binnen de bouwsector om het bouwproces nog duurder te maken? Of heeft het toch zijn nut? En hoever gaat dat dan? Is het bovendien wel gezond om luchtdicht te bouwen? Tijdens deze popup-sessie bieden wij graag antwoord op deze en andere vragen, zodat u de juiste kennis heeft voor uw bouw- en renovatieplannen.

Zaterdag 13/01  11u30 en 14u30 
Woensdag 17/01  14u30 
Vrijdag 19/01  16u 
Zondag 21/01  13u en 16u 

De toekomst van de (open) haard - De Backer Haarden

Kunnen we de huidige gas- en houthaarden morgen nog gebruiken? Dave Wagemans van De Backer Haarden vertelt over gas als overgangsbrandstof naar de verre toekomst, over het gebruik van hout, de brandstof met de langste geschiedenis, en de beperkte impact ervan op het milieu, wat men ook beweert. De toekomst van dit soort haarden is verzekerd en ook de evolutie naar alternatieve oplossingen is volop aan de gang. Wat denkt u bijvoorbeeld van het vuur van de toekomst waarbij water gebruikt wordt om vuur te maken? U komt er alles over te weten ...

>> Wil je zeker zijn van een plaats? Reserveer hem snel!

Rode zaal - 2e verdieping 
Zaterdag 13/1  14u   
Zaterdag 20/1  14u

bouw&reno, dé bouw- en renovatiebeurs
Antwerp Expo
Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
+32 (0)9 241 92 11
info@bouwreno.be

Volg ons op  

Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer