Gemakkelijk en betaalbaar een E-peil 19 halen.

Gemakkelijk en betaalbaar een E-peil 19 halen.

Dat we onze eigen stek als doe-het-zelver zouden bouwen was een zekerheid !

Bij onze zoektocht naar een geschikt bouwsysteem kwamen we deze firma tegen.

De polystyreen “lego blokken”, welfsels en dakelementen leken wel voor ons gemaakt. Heel licht gewicht om het te plaatsen en toch een betonnen constructie. Mijn vriendin kon dus ook meehelpen.
We hadden ons voorontwerp laten berekenen en ook de prijs viel reuze mee. Wij kozen voor het totaalconcept maw de ruwbouw met afgestemd techniekenpakket.

De beloftes die men ons maakte tijdens de verkennende gesprekken bleken geen loze beloftes. Tijdens het bouwproces werden we op een professionele manier ondersteund.

Tijdens het wachten op onze vergunning ontfermde de firma zich over het technische gedeelte (oa de trajectplannen v.d. Technieken en warmteverliesstudie) en stuurde de stabiliteitsingenieur en energiedeskundige aan.

Zo kregen we, voordat de ruwbouw startte, een hands-on opleiding “bouwen met Euromac2”.
Daarnaast werd er ook begeleiding op de werf voorzien tijdens kritieke fasen tijdens de ruwbouw. Dat was een geruststelling want eerlijk gezegd… voor die eerste betonvulling waren we toch best zenuwachtig.
Ook bij het plaatsen van de technieken werd alles stap voor stap uitgelegd.
Kortom wij konden steeds met onze “leekvragen” bij hen terecht.

Ondertussen wonen we reeds 5 jaar in onze Euromac2 woning en zijn we nog steeds heel erg tevreden over het resultaat, zeker wanneer onze jaarlijkse energiefactuur in de bus valt !
Wie had ooit gedacht dat we als doe-het-zelver een E-peil van 19 zouden behalen terwijl in die tijd de norm E70 was…

Joren en Cynthia

Website

Scroll naar top