PROFEL toont innovaties en duurzaam ondernemerschap
Profel

PROFEL toont innovaties en duurzaam ondernemerschap

Profel stelt zijn nieuwste ontwikkelingen in ramen en deuren voor, trouw aan de succesformule: het samengaan van vakmanschap, technologie en authentieke look. Een van de blikvangers is een nieuwe variant van het populaire Stratolo-raam.

Delen:

Het Stratolo-raam is een van de meest succesvolle innovaties van Profel van de laatste jaren. Het aluminium raam imiteert perfect de slanke stalen ramen van weleer met hun industriële look. De Stratolo-vleugel zit genesteld in het RECTO 80-kader, met een inbouwdiepte van 80 mm. Het resultaat: een charmante retrotoets, subtiel en strak, mét hedendaagse prestaties en comfort.
Dankzij het ingenieuze binnenwerk koppelt Stratolo comfort aan veiligheid en duurzaamheid. Standaard wordt het innovatieve raam geleverd met dubbel glas, maar ook drievoudig glas is mogelijk (Uw tot 0.95 W/m²K). Dat maakt Stratolo geschikt voor BEN-woningen (bijna- energieneutraal).

Bezoekers van Bouw & Reno krijgen de nieuwste variatie op het aluminium raam RECTO 106 Minibloc met Stratolo vleugel te zien. Enerzijds krijgt de Stratolo-vleugel een nieuwe smalle makelaar (soort verticaal tussenprofiel), waardoor de middenstijl bij een dubbel opengaand raam, maximaal 86 mm bedraagt in aanzicht. Maar ook de tussenstijlen in de Stratolo-vleugel kregen een restyling met een aanzichtbreedte van slechts 35 mm.
Anderzijds kreeg Stratolo een verdiept kader (Recto 106 mm) met schuine zijden aan de buitenkant, waardoor er geen vaste vleugel meer nodig is om een stalen look te verkrijgen, met een bijpassende diepe tussenstijl. De trapeziumvormige kruisverdelingen kunnen nu naadloos aansluiten op kader en tussenstijl en zorgen voor een nog slanker en strakker geheel.
Van nature duurzaam

Profel producten zijn inherent duurzaam. De ramen en deuren bepalen niet alleen de uitstraling van gebouwen, maar maken ook het leven van de bewoners aangenamer, en dat decennia lang. Profel kiest voor FSC- of PEFC-gecertificeerd hout en streeft naar cradle-to-cradle in productie. Zo gaat afval en overschot van aluminium of pvc niet meer naar de schrootverwerking, maar opnieuw naar de productieketen. Voor recyclage werkt Profel samen met gespecialiseerde partners, die van pvc-lasafval nieuwe kunststof producten maakt.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top