Floor Couture

Project in de kijker: Eenheid en rust met beton ciré in moderne nieuwbouw

Moderne villa met verrassende binnenkant, https://floorcouture.be/betonstuc-vloer-beton-cire-vloer-wand/

Delen:

Moderne villa met verrassende binnenkant
Deze prachtige villa is van de hand van Manuel Gordts, een bevlogen en creatief architect uit Antwerpen met wie we wel meer samenwerken. Aan de buitenkant lijkt het een moderne, stijlvolle villa zoals je er wel meer ziet.

Maar als je de woning binnenstapt, ben je toch wel aangenaam verrast. Zo is de leefruimte beneden helemaal opengetrokken en biedt op die manier een mooi uitzicht op de tuin. Bijzonder is ook de volledig ingerichte kelderverdieping – die helemaal niet aanvoelt als een kelder, want er is licht en lucht in overvloed. De bewoners hebben er een kantoor in ondergebracht.

Betonstuc vloer doorheen de hele woning
Architect Manuel Gordts benaderde ons voor de vloer in deze nieuwbouw. In samenspraak met de eigenaars en de architect hebben we gekozen voor een betonstuc vloer. Met de beton ciré techniek hebben we deze vloer doorheen de hele woning geplaatst. Met de hand!

Beton ciré vloer: strak en toch weer niet té strak
Jawel, beton ciré – een micromortel pasta – smeren we volledig met de hand uit. Het resultaat is een artisanale vloer met een structuur. Het smeerpatroon in de vloer geeft hem een eigenzinnig karakter. Het resultaat: een strakke, moderne vloer vol leven en met een uniek patroon. Strak en toch weer niet té strak. In de leefruimte vormt de beton ciré vloer een origineel contrast met de vele inbouwmeubelen in lichtgekleurd hout.

Ook geschikt voor de douchewand
Dit bijzonder vloersysteem is waterdicht in de massa, een enorm voordeel. Want dat maakt beton ciré – of Micro Cemento zoals wij deze afwerking noemen – ook heel geschikt voor ‘natte’ ruimtes zoals een keuken, badkamer en toilet. De Floorcouture betonstuc kan je zelfs in de douche en op de douchewanden aanbrengen. Zonder risico op vochtproblemen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top