Sofie Spriet volgt Filip Dewaele op aan het hoofd van Dewaele Vastgoedgroep

Filip Dewaele verlaat dan wel zijn post als CEO, hij zal nog steeds betrokken blijven bij de vastgoedgroep. “Deze switch betekent niet dat ik niet meer actief zal zijn, au contraire. Ik blijf voorzitter van de Raad van Bestuur en duik ook terug het werkveld in, om ons gigantisch netwerk te onderhouden en uit te breiden’, legt hij uit.

Logische stap
De voorbije 14 jaar bouwde Filip Dewaele de vastgoedgroep met veel passie uit tot een gedreven team van 250 collega’s. In die periode zag hij het bedrijf en de hele sector grondig veranderen. “De laatste jaren zijn we opnieuw verdubbeld qua medewerkers en omzet, dus staan we opnieuw voor een scharniermoment. Zeker omdat de vastgoedwereld snel verandert. Er verschijnen heel wat nieuwe spelers op de markt, voornamelijk de bank- en verzekeringssector die zich nu ook op onze sector begeeft. In het kader van onze strategische en ambitieuze toekomstplannen is de aanstelling van Sofie een logische stap”, verduidelijkt hij.

Als lid van het directiecomité profileerde Sofie Spriet zich tot een echte leidersfiguur binnen het bedrijf, een rol die haar op het lijf geschreven is. Ze kijkt dan ook met veel vertrouwen en ambitie naar de toekomst. “Met Dewaele schrijven we een ambitieus groeiverhaal, waarmee we tegen 2025 over gans Vlaanderen en Brussel verankerd willen zijn”, vertelt de kersverse CEO.