Wat zijn de verschillen tussen gevelpleister en spuitkurk?
Geveldesign-Houtbouw

Wat zijn de verschillen tussen gevelpleister en spuitkurk?

Spuitkurk en pleister kunnen soms heel hard op elkaar lijken. Maar wanneer gebruik je wat en belangrijker: wat is de beste keuze voor jouw project?

Delen:

Esthetisch:
Het grootste verschil is dat pleister altijd geplaatst op een wapeningslaag, met voorstrijk en primer. Dit zorgt ervoor dat de gevel altijd eerst uitgevlakt is. Hierdoor zie je geen textuur meer van de steen door de pleister, wat een strak geheel creëert. Spuitkurk kan je, indien je gevel nog in goede staat is, rechtstreeks aanbrengen op je gevelsteen. Hier zie je dus nog wel het reliëf van je stenen door.

Technisch:
Echter kan je spuitkurk ook plaatsen zonder dat reliëf van je gevelsteen. Dit doe je door isolatie of een uitvlakkingslaag onder de spuitkurk toe te voegen.
Bij Geveldesign raden we aan om in dit geval toch een pleister te overwegen. Een pleister op isolatie is een ATG gekeurd systeem. Dit wil zeggen dat dit getest is geweest en goedgekeurd om het Belgisch klimaat te weerstaan. Bij een spuitkurk heb je deze keuring niet.

Financieel:
Indien je een uitgevlakt resultaat wilt, of je woning ook langs de buitenkant wilt isoleren, is siliconenharspleister voordeliger dan spuitkurk.
Is je gevel nog in goede staat en wil je het reliëf van je steen nog zien? Dan kan je best kiezen voor spuitkurk…
Of kaleien, maar dát, dat is weer een ander verhaal….

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top