Wil je je woning renoveren, maar ben je niet te vinden voor het moderne uitzicht van pleister?

Indien je ook je gevel wilt isoleren, kan je gaan voor een houten gevelbekleding of een steenstrip. Ook is er de optie om te gaan voor een afwerking in beplating. Dit leunt wel al dichter bij een moderne, strakke afwerking. Uiteraard kan je hierin ook combineren.

Wanneer isolatie niet gewild is, kan je ook gaan voor een kalei, maar wat is dat?
Kaleien is een oude schildertechniek waarbij dunne kalkpleister met een blokkwast op de muur wordt uitgesmeerd. Hierdoor wordt je steen beschermd tegen weer en wind en krijgt je gevel een compleet andere uitstraling.
Bij een kalei kan je het reliëf van de steen nog zien, hierdoor geeft het niet het moderne, uitgevlakte resultaat van een pleister.

Kan je ook kiezen voor isolatie met kalei?
Natuurlijk!
Hiervoor zijn een paar opties: de eerste optie is om de isolatie langs de binnenkant van de woning te plaatsen. Een tweede optie kan zijn om de isolatie in de spouwmuur te steken (dit is niet overal mogelijk). Als deze opties niet gaan, kan je ook isoleren langs de buitenkant, in dat geval moet er eerst een steenstrip op de isolatie geplaatst worden, om dan een kalei over de steenstrip te zetten.
Aangezien je hier met een afwerkingslaag van 2 verschillende bekledingen zit, is dit geen voordelige optie.

Scroll naar top