Onze privacy policy en legal notice lees je hier.

Infosessies

Betaalbaar (ver)bouwen, een utopie? - Livios

De sleutel tot succes van jouw (ver)bouwproject? Een goed zicht op het financiële plaatje met onder meer een toelichting van de woonbonus, premies en evoluties van de vastgoedprijzen… Welke impact heeft de woonbonus? Wat verandert er qua premies? Welke evolutie kennen de vastgoedprijzen? Drijft energiezuinig bouwen de kosten omhoog? In 40 minuten helpt de financieel expert je inschatten of (ver)bouwen haalbaar is voor jou.

>> De infosessie is gratis, maar je moet je wél op voorhand inschrijven via www.livios.be.

 Rode zaal - 2e verdieping
Zaterdag 19/1  10u30 
Zondag 20/1  10u30 

Wat je moet weten over de Green Deal en de toekomst van de (open) haard - De Backer Haarden

Houtkachels, pelletkachels en open haarden moeten tegen 2030 de helft minder schadelijke stoffen uitstoten. Oude toestellen moeten eruit. Dat staat in de ‘Green Deal’ die de Vlaamse overheid, de sector en milieuverenigingen hebben ondertekend. Kom tijdens deze sessie meer te weten over de Green Deal. Wat betekent de Green Deal juist? Moet je straks je kachel of open haard uitbreken? En wat met de toekomst van gashaarden?

 

>> Schrijf je in!

Infoplein - hal 3
Zaterdag 12/1  14u 
Zaterdag 19/1  14u

Infosessie over hypothecaire kredieten - Spaargids.be

Het doel van de uiteenzetting van Spaargids.be/Guide-Epargne.be is van onze ervaring op de markt van de hypothecaire kredieten door te geven aan het publiek en mensen te helpen om zich te oriënteren in een complexe markt. Het online platform, waarop gebruikers al jaren elke maand tot soms 100 onderhandelde kredietdossiers met onze community delen, zorgt ervoor dat we ons in een unieke positie bevinden om de markt correct in kaart brengen. Met vergelijkende tabellen als uitgangspunt helpen we bepalen welke banken te benaderen en wijzen we de weg naar de juiste expert. We zorgen ook voor een aantal tips & tricks die het onderhandelen van een hypothecair krediet gemakkelijker kunnen maken. 

>> Schrijf je in!

Infoplein - hal 3
Zaterdag 19/1   11u30 

Infosessie over het gebruik van schelpen - Ecoschelp/Ecoverbo

Bij duurzaam bouwen gebruik je milieuvriendelijke producten met een uitstekende isolatiewaarde. Twee voorwaarden waaraan schelpen meer dan aan voldoen. Dat ze natuurlijk en duurzaam zijn, spreekt uiteraard voor zich. Bovendien zijn ze multifunctioneel. Schelpen komen namelijk voor in verschillende maten en vormen. De kleine exemplaren zijn ideaal voor drainage van (tuin) paden, de grote versies werken bijzonder warmte-isolerend. Zij zuiveren zelfs het klimaat in je woning. Kom tijdens de infosessie alles te weten over de voordelen van schelpen in en rond je huis.

>> Schrijf je in!

 Infoplein - hal 3
Zaterdag 12/1  13u
 Zondag 20/1  13u

Infosessie over asbest - Antwerpen

Wacht niet af: pak het vandaag nog aan.
Toelichting van een projectarchitect van de stad Antwerpen over de toepassingen van asbest in en rond de woning.

>> Schrijf je in!

 Infoplein - hal 3
Zaterdag 12/1  11u30

Infosessie over BENOveren - Antwerpen & Ecohuis

Je hebt verbouwplannen en wil gewoon goed renoveren? Dan ga je BENOveren! In deze sessie ontdek je wat dit inhoudt en vooral: hoe je het aanpakt. Je krijgt heel wat praktische tips mee. En alles wordt geïllustreerd met concrete voorbeelden van duurzame Antwerpse renovaties. Het doel: je komt binnen met heel wat vragen en stapt weer buiten met een helder beeld van wat een goede BENOvatie is: duurzaam, comfortabel, energiezuinig en betaalbaar.

>> Schrijf je in!

 Infoplein - hal 3
Zaterdag 12/1  15u30
Vrijdag 18/1  18u

Regenwaterput of groendak - Antwerpen & Ecohuis

Wanneer installeer je een regenwaterput? In welke situaties kies je beter voor een groendak? Kan je beide samen installeren? Het antwoord kom je te weten tijdens deze voordracht. Je krijgt informatie over de installatie van zowel een hemelwaterput als een groendak. Wat zegt de regelgeving, wat zijn de voordelen, waar gaat het afvalwater naartoe? Dit alles en nog veel meer komt aan bod.

>> Schrijf je in!

 Infoplein - hal 3
Zondag 13/1  14u
 Vrijdag 18/1 19u 

Infosessie over vocht & schimmel - Antwerpen

Het kan zich ook voordoen in jouw woning, maar hoe pak je het probleem aan? Een schimmel komt meestal voor in koude en vochtige kamers met weinig luchtcirculatie. Het zet zich op muren, plafonds, achter meubels en in kasten. Verluchting van uw woning is belangrijk, maar onvoldoende. Goed ventileren is een noodzaak. Tijdens de infosessie leer je alles over vocht en schimmel en vooral wat je ertegen kan ondernemen. De technisch adviseur geeft toelichting en tips.

>> Schrijf je in!

 Infoplein - hal 3
Zondag 13/1  11u

Infosessie over de Toelage voor Woningrenovatie - Antwerpen

De stad Antwerpen helpt burgers die hun woning veilig en kwaliteitsvol willen maken. Wil je een woning, appartement of studentenkamer renoveren? Dan kom je misschien in aanmerking voor de toelage woningrenovatie van de stad Antwerpen. Je kan tot de helft van de renovatiekosten terugkrijgen, met een maximumbedrag afhankelijk van het type woning. Een projectarchitect van de stad vertelt aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen en licht de verschillende stappen van deze toelage toe.

>> Schrijf je in!

 Infoplein - hal 3
Zondag 13/1  15u

bouw&reno, de bouw- en renovatiebeurs
Antwerp Expo
Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
+32 (0)9 241 92 11
info@bouwreno.be

Volg ons op  

Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer