SCHRIJF JE IN VOOR GRATIS ADVIES

Verbouwen roept natuurlijk tal van vragen op. Hoe kan ik duurzaam verwarmen? Hoe verkrijg ik de beste hypothecaire lening? Wat met premies? Gelukkig staan onze onafhankelijke experts van 15 t.e.m. 23 januari in Antwerp Expo klaar om jou advies te geven. Je kan zowel infosessies als persoonlijke (interieur)adviessessies volgen om een antwoord te krijgen op al je prangende vragen.

SELECTEER DE DAG VAN JOUW BEZOEK & ONTDEK ALLE ADVIES- EN INFOSESSIES

Boek je plaatsje aan tafel met een expert of in de inforuimte. Na een succesvolle inschrijving ontvang je een bevestigingsmail.
Heb je vragen of een probleem? Stuur dan een mail naar info@bouwreno.be.

Infosessies

Kan je wel wat professionele hulp gebruiken tijdens je verbouwing? Dan is het misschien handig om een infosessie bij te wonen. 

Persoonlijk advies

Zit je met een specifieke vraag waar je al nachten van wakker ligt? Kom langs bij een expert voor een persoonlijke adviessessie. 

Interieuradvies

Op zoek naar de juiste materialen en kleuren voor jouw woning? Vraag gratis raad aan een van onze ervaren interieuradviseurs.

Gratis infosessies

Zaterdag 15 januari om 15u30 -Adviesruimte (hal1) –  Spaargids.be

Ben je op zoek naar een hypothecaire lening? Spaargids.be maakt jou wegwijs in de complexe markt. Dankzij het online platform waarop gebruikers al jaren elke maand tot soms 100 onderhandelde kredietdossiers met hun community delen, bevindt Spaargids.be zich in een unieke positie om de markt correct in kaart te brengen. Met vergelijkende tabellen als uitgangspunt helpen ze je bepalen welke banken te benaderen en wijzen ze je de weg naar de juiste expert. Volg de gratis infosessie en krijg deze tips & tricks:

 • Hoe onderhandel ik het beste woonleningkrediet?
 • Hoe bereid ik me voor alvorens ik de banken contacteer?
 • Welke banken moet ik bezoeken en waarom
 • Hoe vergelijk ik de verschillende offertes
 • Online woonkrediet vs. de traditionele aanpak. Wat zijn de grootste verschillen?
 • Kies ik voor een vaste of variabele formule en wat zijn de trends?
 • Hoe belangrijk is de impact van koppelverkoop op je totaalproject?
 • Wat zijn de recentste trends en wijzigingen op de markt?

Zaterdag 15 januari en zaterdag 22 januari om 14u00 – adviesruimte (hal 1) – De Backer Haarden

In de Green Deal die de Vlaamse overheid, de haardensector en verenigingen hebben ondertekend staat dat houtkachels, pelletkachels en open haarden tegen 2030 de helft minder schadelijke stoffen moeten uitstoten. Hoe halen we die doelstelling? Dave Wagemans van De Backer Haarden werpt tijdens deze gratis infosessie een blik op de toekomst:

 • Hoe ziet de toekomst van (open) haarden eruit?
 • Hebben haarden op gas nog een toekomst?
 • Wat zijn de alternatieven voor een (open) haard?
 • Welke nieuwe technologieën zitten nog in de pijplijn?

Woensdag 19 januari om 15u30 – adviesruimte (hal 1) – Bouwunie

Bouwproblemen voorkomen is beter dan ze achteraf te moeten rechtzetten. Ga resoluut voor een vakman en een goed contract. Een bouwproject is een samenwerking waar wederzijds begrip en respect onmisbaar is. Maar hoe ga je concreet te werk en hoe weet je dat je in zee gaat met professionals? In deze infosessie geeft Bouwunie praktische tips over hoe je als particulier/bouwheer een goede aannemer kan herkennen.

Maandag 17 januari om 17u00 – adviesruimte (hal 1) – Bouwunie

Renoveren en bouwen kosten handenvol geld. Zeker als je gaat voor kwaliteit of de nieuwste technologieën. Gelukkig bestaan er premies om je financieel te helpen. Zie jij het bos nog door de bomen met de wirwar aan energiepremies, renovatietoelagen, Vlaamse premies, federale tegemoetkomingen, tijdelijke premies … ? Volg deze infosessie van Bouwunie en je bent weer helemaal op de hoogte van de energie- en renovatiepremies van 2022.

Maandag 17 januari om 15u30 – adviesruimte (hal 1) – Bouwunie

Bouwen en verbouwen is letterlijk een hele klus. Het bouwen van nu is gericht op de toekomst. Om je steentje bij te dragen aan het klimaat en het milieu zijn er een aantal verplichtingen en eisen bij (ver)bouwen noodzakelijk, maar tegelijk ook een uitdaging. In deze infosessie van Bouwunie hoor je wat er nu nodig is om je woning klaar te stomen voor de toekomst.

Adviessessie bouw&reno
Persoonlijk advies

Gratis persoonlijk advies

Van zaterdag 15 januari t.e.m. zondag 23 januari – stand 3277 (hal 2) – Architecten-Bouwers

Droom je over het bouwen of renoveren van een huis? Architecten-Bouwers is een vereniging van zelfstandige architecten die dezelfde service leveren als een sleutel-op-de-deurbedrijf.

Tijdens de adviessessies beantwoorden betrouwbare architecten je vragen over het bouwen of verbouwen van woningen en bedrijfsgebouwen. Ze gaan ook dieper in op isoleren en ventileren, en de technische aspecten van bouwen. Wil je een persoonlijk gesprek met een van de Architecten-Bouwers? Schrijf je dan in voor een persoonlijke adviessessie op stand 3277 in hal 3.

Van zaterdag 15 januari t.e.m. zondag 23 januari -adviesplein Bouwunie (hal 1) – Stad Antwerpen, Kamp C en IGEAN

Energieadvies nodig? Wil jij jouw woning energiezuiniger maken, maar weet je niet goed hoe? Dan ben je bij de Stad Antwerpen, Kamp C en IGEAN (EnergieK huis) aan het juiste adres.

Ze helpen je graag verder met onder andere:

 • de renteloze energielening en premies
 • renoveren en hernieuwbare energie
 • jouw energie- en waterfactuur
Bezoek hen op de adviesstand van Bouwunie. Vooraf een adviessessie boeken is niet mogelijk.

Van zaterdag 15 januari t.e.m. zondag 23 januari -adviesplein Bouwunie (hal 1) – Kamp C

Duurzaam en circulair bouwen, hoe pak je dat aan? Schrijf je in voor een gratis adviessessie met Kamp C, het centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw, en krijg gratis advies op maat over:

 • BENOveren en passiefbouw
 • isolatie, beglazing en zonnewering
 • verwarming (warmtepompen), verluchting en ventilatie
 • levenslang wonen, modulair bouwen en andere woonvormen
 • regenwater en waterbeheer
 • hergebruik van materiaal en bio-ecologische keuzes
 • koudebruggen en luchtdichting

Van zaterdag 15 januari t.e.m. zondag 23 januari -adviesplein Bouwunie (hal 1) – Stad Antwerpen, Kamp C en IGEAN

Klaar om je steentje bij te dragen aan een aangenamere leefomgeving? De Stad Antwerpen, IGEAN (EnergieK huis) en Kamp C helpen je om van jouw buitenruimte een aangename, klimaatrobuuste plek te maken. Stel hen al je vragen over:

 • ontharden en vergroenen van je buitenruimte
 • aanleg van groendaken en waterdaken
 • hergebruiken en infiltreren van regenwater
 • premies voor meer groen

Bezoek hen op de adviesstand van Bouwunie. Vooraf een adviessessie boeken is niet mogelijk.

Gratis interieuradvies

Zaterdag 15 januari en zondag 16 januari van 10u tot 17u50 – Interieuradviesruimte (hal 1) – L’eau Interior Design

Heb je een nieuwe woning gekocht, maar zie je niet meteen hoe je die kan inrichten? Heeft je woning een nieuwe facelift nodig? Of wens je advies over kleuren- en materiaalgebruik? 

Schrijf je in voor een gratis adviessessie bij Laurence van L’eau Interior Design en ontdek hoe je je dromen realiseert en het echte feel at home gevoel creëert. 

Vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 januari – Interieuradviesruimte (hal 1) – StyllieS

Ontvang gratis interieuradvies van Annelies Vermeulen, de drijvende kracht achter Styllies. Annelies houdt van combinaties met oud en nieuw en heeft een grote voorliefde voor oude panden. Schrijf je nu in voor een adviessessie en stel haar al je vragen over materialen, kleuren, interieur- en vastgoedstyling.

interieuradvies bouw&reno

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je gratis advies ontvangen op Bouw&reno of in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief voor meer nieuwtjes.

Scroll naar top