LAAT JE GRATIS ADVISEREN

Verbouwen roept natuurlijk tal van vragen op. Hoe kan ik duurzaam verwarmen? Hoe verkrijg ik de beste hypothecaire lening? Wat met premies? Gelukkig staan onze onafhankelijke experts van 11 t.e.m. 19 januari in Antwerp Expo klaar om jou advies te geven.

(VER)BOUWADVIES IN GROEP

Tijdens een infosessie in groep geeft een expert meer uitleg over zijn of haar vakgebied in groep. Nadien kan je al je persoonlijke vragen afvuren.

ADVIES VAN BARTEL VAN RIET EN KELLY CLAESSENS

Dé bekendste landschapsontwerper en kleurrijkste interieurexperte van Vlaanderen komen naar Bouw&reno! Volg de beste tips van Bartel Van Riet en Kelly Claessens.

GRATIS INTERIEURADVIES

Op zoek naar de juiste materialen en kleuren voor jouw woning? Neem je plannen mee naar Bouw&reno en vraag gratis raad aan onze ervaren interieuradviseurs.

(VER)BOUWADVIES IN GROEP

Dinsdag 16 januari om 14u – adviesruimte (hal 3) – Luc Dedeyne van Bouwunie

Wil je in 2024 maximaal profiteren van de beschikbare bouw- en renovatiepremies? Mis dan deze infosessie niet! We bieden een gedetailleerd overzicht van alle premies, waar je ze kan aanvragen en waar je op moet letten. Laat je niet verrassen en bereid je bouw- of renovatieproject goed voor zodat je geen enkele premie mist.

Kom alles te weten in deze interessante sessie gegeven door energiespecialist van Bouwunie Luc Dedeyne.

Donderdag 18 januari om 15u en zaterdag 20 januari om 11u – adviesruimte (hal 3) – Stad Antwerpen

Veilige, gezonde en comfortabele woningen die klaar zijn voor 2050. Dat willen we allemaal.

Maar als je wil bouwen of verbouwen sta je voor best wat uitgaven. Daarom informeert Lina Nurali van stad Antwerpen je graag over de Mijn VerbouwLening en de premies voor particulieren die de stad aanbiedt.

Dankzij deze financiële steun en het doorgedreven technische advies ga je vol vertrouwen aan de slag met jouw renovatieplannen.

Dinsdag 16 januari om 15u – adviesruimte (hal 3) – Luc Dedeyne van Bouwunie

Krijg inzicht in logische en doeltreffende aanpakken om de energieprestatie van je woning te optimaliseren. Hierdoor wordt je woning zuiniger en ga je minder betalen voor je energieverbruik. Daarnaast kan je de verkoopwaarde van je woning verhogen. En kan je voldoen aan de wettelijke verplichtingen.

Schrijf je in voor deze sessie en ontdek dankzij Luc Dedeyne, energiespecialist van Bouwunie, hoe het EPC van je woning omhoog kan!

Woensdag 17 januari om 15u – adviesruimte (hal 3) – Nadia Schepens van Bouwunie

Ontvang 10 praktische tips om de juiste vakman te selecteren en onaangename verrassingen te vermijden tijdens je bouwproject. We bespreken wettelijke verplichtingen, kwaliteit van het werk en het respecteren van afspraken. Kies voor een aannemer die niet alleen hoogwaardig werk levert, maar ook oprecht en communicatief is.

Maak een vliegende start voor een zorgeloos bouwproces en volg deze sessie gegeven voor juridisch adviseur van Bouwunie Nadia Schepens.

Op vrijdag 19 januari om 20u30 – infosessieruimte (hal 3) – Vlaams Energie- & Klimaatagentschap (VEKA) 

Is jouw woning klaar voor een warmtepomp of een hybride warmtepomp? Of moet je eerst jouw woning nog beter isoleren? Dieter Patteeuw van VEKA stelt jou tijdens deze infosessie een gloednieuwe en onmisbare tool voor. Ontdek a.d.h.v. enkele parameters wat jouw volgende stap is.

13 januari om 13u en 20 januari om 15u – adviesruimte (hal 3) – Bureau50

Wat zijn de aandachtspunten? Trappen, treden, de badkamer, tuin, slaapkamer, keuken, grootte van de woning, ligging, mogelijkheid om die nog te onderhouden, energetische kwaliteit … Kan en wil je de aandachtspunten oplossen of toch liever verhuizen naar een geschikte woning? Hak nu de knoop door voor de problemen zich stellen en heb er langer genot van.

Met bureau50, het doelgroepbureau voor nieuwe en toekomstige ouderen, ontwikkelde Filip Lemaitre het ‘Lang Zal U Wonen’-project waarmee hij nieuwe en toekomstige ouderen informeert, adviseert en op weg helpt naar levensloopbestendig wonen. Tijdens de infosessie over zelfstandig wonen op latere leeftijd toont hij hoe je naar jouw woning kan kijken door de ogen van een minder mobiele oudere. Hij stelt innovatieve stijlvolle oplossingen voor naast nieuwe woonvormen voor een nieuwe generatie ouderen.

Zaterdag 13 januari om 14u – adviesruimte (hal 3) – Stad Antwerpen

Omdat bijna 60 procent van de Antwerpenaren in huurpanden woont, ondersteunt de stad verhuurders met gratis coaching en een premie om die panden energiezuiniger te maken.

Wil jij je verhuurpand energiezuinig(er) maken, maar weet je niet goed waar te beginnen? Ontmoet dan tijdens deze infosessie de verhuurderscoach van stad Antwerpen Sven Snyders.

Sven doet uit doeken welke voordelen Antwerpse verhuurders halen uit het renoveren van hun panden en aan welke regels je moet voldoen. Hij geeft je meer uitleg over de Antwerpse renovatiepremie voor verhuurders en legt uit hoe een gezamenlijk bezoek aan je pand kan helpen om inzicht in renovatiemogelijkheden te krijgen.

Zondag 21 januari om 13u – adviesruimte (hal 3) – Stad Antwerpen

Woon je in een appartementsgebouw en wil je dat samen met alle bewoners energiezuinig maken? Vraag dan gratis begeleiding van de renovatiecoach van stad Antwerpen. Samen met jou en je Vereniging van Mede-Eigenaars (VME) bereidt de coach de energiebesparende renovatiewerken voor.

Veva Roesems van stad Antwerpen zet zich met hart en ziel in voor de te renoveren appartementsgebouwen. Haar infosessie toont je de uitdagingen en mogelijkheden van gezamenlijk renoveren.

Samen met je medebewoners maak je zo je appartementsgebouw klaar voor 2050.

Dinsdag 16 januari om 16u30 en donderdag 18 januari om 16u30 – adviesruimte (hal 3) – Spaargids.be

Ben je op zoek naar een hypothecaire lening? Spaargids.be maakt jou wegwijs in de complexe markt. Dankzij het online platform waarop gebruikers al jaren elke maand tot soms 100 onderhandelde kredietdossiers met hun community delen, bevindt Spaargids.be zich in een unieke positie om de markt correct in kaart te brengen. Met vergelijkende tabellen als uitgangspunt helpen ze je bepalen welke banken te benaderen en wijzen ze je de weg naar de juiste expert. Volg de gratis infosessie en krijg deze tips & tricks:

 • Hoe onderhandel ik het beste woonleningkrediet?
 • Hoe bereid ik me voor alvorens ik de banken contacteer?
 • Welke banken moet ik bezoeken en waarom?
 • Hoe vergelijk ik de verschillende offertes?
 • Online woonkrediet vs. de traditionele aanpak. Wat zijn de grootste verschillen?
 • Kies ik voor een vaste of variabele formule en wat zijn de trends?
 • Hoe belangrijk is de impact van koppelverkoop op je totaalproject?
 • Wat zijn de recentste trends en wijzigingen op de markt?

Zondag 13 januari om 15u, zaterdag 14 januari om 14u, woensdag 17 januari om 14u, vrijdag 19 januari om 19u30, zaterdag 20 januari om 14u en zondag 21 januari om 14u – adviesruimte (hal 3) – Pixii

Wil je in jouw bouw- of verbouwproject werken met natuurlijke materialen? Ontdek dan in deze sessie de voordelen van bio-ecologische en hergroeibare materialen. Kiezen voor deze materialen heeft een positieve impact op jouw gezondheid en het klimaat.

Kennisplatform Pixii geeft toelichting over:

 • De soorten bio-ecologische bouwmaterialen die vandaag verkrijgbaar zijn.
 • Impact van materiaalkeuze op je gezondheid, het welzijn en het klimaat.
 • Inspirerende voorbeelden: de esthetische meerwaarde van natuurlijke materialen.
 • Wat kost bio-ecologisch bouwen in vergelijking met conventioneel (ver)bouwen?

Zondag 14 januari om 15u en zondag 21 januari om 15u – adviesruimte (hal 3) – Johan Cremery

Levenslang comfortabel wonen, ook als een fysieke beperking jouw levenspad kruist? Johan Cremeryervaringsdeskundige rolstoelgebruiker, bouwde een nieuwe en aangepaste woning na zijn auto-ongeval. Tijdens deze gratis infosessie deelt hij graag zijn tips en tricks om jouw woning future proof en aanpasbaar te maken.

Schrijf je in voor deze interactieve workshop met voldoende ruimte voor vragen, tijdens de infosessie in groep of na de infosessie 1 op 1.

Win een VIP-arrangement met advies van Kelly en Bartel op Bouw&reno

TUINADVIES VAN BARTEL VAN RIET EN INTERIEURADVIES VAN KELLY CLAESSENS

De kleurrijke interieursexperte Kelly Claessens en sympathieke landschapsontwerper Bartel Van Riet komen naar Bouw&reno! Tijdens 4 infosessies delen zij hun beste tips. Sluit aan bij de gratis infosessies in hal 3 op Bouw&reno:

 • Infosessie van Kelly Claessens op zaterdag 13 januari om 10u30
 • Infosessie van Kelly Claessens op vrijdag 19 januari om 18u
 • Infosessie van Bartel Van Riet op 14 januari om 10u30
 • Infosessie van Bartel Van Riet op 21 januari om 10u30

GRATIS PERSOONLIJK INTERIEURADVIES

13, 14, 15, 16, 17, 19, 20 en 21 januari (alle beursdagen, behalve op donderdag) – interieuradviesstand (hal 3) 

Benieuwd hoe je je slaapkamer of zithoek nieuw leven kunt inblazen? Ga je kleiner wonen en wil je een beroep doen op een ervaren interieurstylist? Breng je plannen mee naar Bouw&reno en maak kennis met Il Sogno Homestyling.

De ervaren interieurstyliste, An Daelmans, geeft je er gratis interieuradvies. Ze laat je opnieuw thuiskomen in je interieur, van een enkele kamer tot een volledige totaalinrichting, met verzorging van maatwerk meubelen, gordijnen en verlichting.

Schrijf je in voor een gratis interieuradviessessie op Bouw&reno. An Daelmans is benieuwd naar je verhaal en geeft tips & tricks die perfect aansluiten bij je smaak en levensfase.

Maandag 15 januari – interieuradviesstand (hal 3) 

Een exclusieve visualisatie van een van je woonruimtes? Ja hoor! Il Sogno Homestyling organiseert 3 unieke adviessessies van 45 minuten mét gratis rendering. Zo zie je meteen hoe jouw woonruimte er in de toekomst zal uitzien en kan je gericht op zoek naar de juist interieuritems op de beurs.

Wat is een 3D rendering/visualisatie nu juist ? 
Het is een realistisch beeld dat digitaal vervaardigd wordt aan de hand van een bestaand grondplan van uw woning. Je kan als het ware rondwandelen in je toekomstige woonruimte, die aangekleed is met het meubilair van uw dromen.

Hoe werkt het 45min advies?
Boek eerst je afspraak in en bezorg ons daarna zo snel mogelijk (digitaal, andaelmans@gmail.com) je plan zodat wij alvast aan de slag kunnen om 1 woonruimte (naar keuze) te visualiseren. Bij onze afspraak op de beurs is dan het moment aangebroken om de invulling van de ruimte te bespreken.  Wij tekenen het meubilair ter plaatse in zodat je meteen een realistisch beeld krijgt van hoe het kan worden. 

Maandag 15, vrijdag 19 en zondag 21 januari – interieuradviesstand (hal 3) 

Rebuild4you helpt je bij de verbouwingen van jouw droomprojecten. Van concept tot uitvoering. Of het nu gaat om enkel een keuken of badkamer of net het totale pakket. Rebuild4you bekijkt graag op Bouw&reno samen jouw plannen en geeft je gratis interieurtips. Schrijf je in voor gratis interieuradvies om samen je verbouwdromen te bespreken.

PLAN EEN GRATIS ADVIESSESSIE IN OP DE DAG VAN JOUW BEZOEK

Scroll naar top