Schrijf je in voor gratis advies

Verbouwen roept natuurlijk ook tal van vragen op: hoe duurzaam inrichten? Hoe brandveilig maken? Wat met premies?  Gelukkig staan onze onafhankelijke experts klaar om jou advies te geven. Je kan zowel een groepssessie volgen als individuele sessies om een antwoord te krijgen op al je prangende vragen.

gratis professioneel advies in groep

Kan je wel wat professionele hulp gebruiken tijdens je verbouwing? Dan is het misschien handig om een groepssessie bij te wonen. 

gratis persoonlijk advies op maat

Zit je met een specifieke vraag waar je al nachten van wakker ligt? Kom langs bij een expert voor een persoonlijke adviessessie. 

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je gratis advies ontvangen op bouw&reno of in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief voor meer nieuwtjes.

Gratis advies in groep – bouw&reno 2020

Zaterdag 18 januari om 11u30 – Spaargids.be

Op basis van vergelijkende tabellen helpt spaargids.be bepalen welke banken je het best benadert voor je woonlening, en vind je de weg naar de juiste expert. Spaargids.be geeft eveneens tips & tricks die het onderhandelen over een hypothecair krediet gemakkelijker kunnen maken.
Een aantal vragen waarop je een antwoord krijgt:

 • Hoe onderhandel ik over het beste hypothecaire krediet?
 • Hoe moet ik me voorbereiden alvorens ik de banken contacteer?
 • Welke banken ga ik bezoeken en waarom?
 • Hoe vergelijk ik de diverse offertes?
 • Online woonkrediet vs. de traditionele aanpak: wat zijn de grootste verschillen?
 • Kies ik voor een vaste of een variabele formule en wat zijn de trends?
 • Hoe belangrijk is de impact van koppelverkoop op een project?
 • Wat zijn de recentste trends en wijzigingen op de markt?

Zaterdag 11 januari om 10u30 – Livios

De sleutel tot succes van jouw (ver)bouwproject? Een goed zicht op het financiële plaatje. Tijdens deze adviessessie van Livios worden volgende vragen beantwoord:

 • Welke impact heeft de aanpassing van de woonbonus?
 • Wat verandert er qua premies?
 • Staan de leningen nu echt historisch laag?
 • Hoe evolueren de vastgoedprijzen?
 • Is energiezuinig bouwen duurder?

In 40 minuten helpt Tony Van Asch, financieel expert, je inschatten of (ver)bouwen haalbaar is voor jou. Nadien kan je op bouw&reno meteen op zoek naar de beste partner om je project in goede banen te leiden.

Zaterdag 11 en 18 januari om 14u – De Backer Haarden

Moet je straks je kachel of open haard uitbreken? Wat met nieuwe (open) haarden, zijn deze nog wel relevant in nieuwbouwwoningen? Dave Wagemans van De Backer Haarden vertelt meer over dit actuele thema. Hij maakt je ‘warm’ voor de haarden van toekomst en licht een tipje van de sluier over wat je in de toekomst mag verwachten inzake innovaties in de haardenwereld.

Zaterdag 11 januari om 15u en maandag 13 januari om 15u – Ecoverbo

Bij duurzaam bouwen gebruik je milieuvriendelijke producten met een uitstekende isolatiewaarde. Twee voorwaarden waaraan schelpen meer dan aan voldoen. Dat ze natuurlijk en duurzaam zijn, spreekt uiteraard voor zich. Bovendien zijn ze multifunctioneel. Schelpen komen namelijk voor in verschillende maten en vormen. De kleine exemplaren zijn ideaal voor drainage van (tuin) paden, de grote versies werken bijzonder warmte-isolerend. Zij zuiveren zelfs het klimaat in je woning. Kom tijdens de groepsadviessessies van Ecoverbo alles te weten over de voordelen van schelpen in en rond je huis.

Vrijdag 17 januari om 18u – EcoverboAdvies over het gebruik van groen als natuurlijke isolatie.

Wat is de meerwaarde van natuurlijk isoleren? Kom het te weten tijdens deze adviessessie van Ecoverbo.

Zondag 12 januari om 15u – Ecoverbo

Advies over het gebruik van groen als natuurlijke isolatie.

Wil je je huis klimaatvriendelijk en CO2-neutraal verwarmen of koelen, los van andere nutsvoorzieningen? En dat terwijl je op termijn een hoop geld kan uitsparen? De experts van Eco Heating beantwoorden al jouw vragen over geothermische warmtepompen. Een aantal topics op het programma:
• Waarom is geothermie zo interessant?
• Wat is een goed geothermisch systeem en hoe wordt
het gedimensioneerd?
• Wat zijn de aandachtspunten bij de installatie?
• Hoe belangrijk is de totaalgarantie op het systeem?

adviessessie groepssessie
Bisbeurs advies groepssessie

Gratis advies van de Stad Antwerpen en EcoHuis

Woensdag 15 januari om 14u30 en zaterdag 18 januari om 10u30 – Stad Antwerpen en EcoHuis

Asbest is een sluipend gevaar, wacht niet af maar pak het probleem aan. Een projectarchitect van de stad Antwerpen geeft uitleg over de toepassingen van asbest in en rond de woning. Ook het asbestverwijderingsproject van de stad Antwerpen (AWAM – Antwerpse Woningen Asbestvrij Maken) wordt kenbaar gemaakt.

Dinsdag 14 januari om 15u en dinsdag 14 januari om 17u – Stad Antwerpen en EcoHuis

Het kan zich ook voordoen in jouw woning, maar hoe pak je het probleem aan? Een schimmel komt voor in koude en vochtige kamers met weinig luchtcirculatie. Het zet zich op muren, plafonds en achter meubels. Verluchting van uw woning is belangrijk, maar onvoldoende. Goed ventileren is een noodzaak. Een technisch adviseur van de stad Antwerpen leert je alles over vocht en schimmel en vooral wat je ertegen kan ondernemen.

Woensdag 15 januari om 14u en donderdag 16 januari om 16u – Stad Antwerpen en EcoHuis

Staat je droomwoning te koop ? Plan je een renovatie? En wil je hierover advies op maat? Een architect-adviseur van de stad geeft je het nodige bouw- en renovatieadvies. Hoe verloopt zo’n advies op maat? Kom luisteren en ontdek wat de adviseur van de stad voor jou kan betekenen bij de aankoop van je woning, of bij het aanpakken van je renovatieplannen.

Woensdag 15 januari om 15u – Stad Antwerpen en EcoHuis

Groendaken bestaan al sinds mensenheugenis en zijn sinds enkele decennia opnieuw aan een opmars bezig. In sommige gevallen is het in stad Antwerpen zelfs verplicht om een groendak aan te leggen. Waarom kies je nu eigenlijk voor dakbegroeiing? Hoe tovert u je dak om tot een groendak? Wat zijn de voordelen? En zijn er ook nadelen? Hoe ziet je dakopbouw eruit? Zijn er verschillende soorten groendaken? Dit alles komt aan bod in deze adviessessie.

Zaterdag 18 januari om 15u – Stad Antwerpen en EcoHuis

Je hebt verbouwplannen en wil gewoon goed renoveren? Dan ga je BENOveren! In deze sessie van de stad Antwerpen ontdek je wat dit inhoudt en vooral: hoe je het aanpakt. Je krijgt heel wat praktische tips mee. En alles wordt geïllustreerd met concrete voorbeelden van duurzame Antwerpse renovaties. Het doel: je komt binnen met heel wat vragen en stapt weer buiten met een helder beeld van wat een goede BENOvatie is: duurzaam, comfortabel, energiezuinig en betaalbaar.

Gratis persoonlijk advies

Van 11 t.e.m. 19 januari 2020 – Architecten Bouwers

U droomt er al lang van een eigen huis te bouwen? Een oplossing apart zijn de architecten-bouwers. Architecten-Bouwers is géén bouwbedrijf maar je kan er wel bij terecht voor een sleutelklaar project. Tijdens onze adviessessies willen we je wegwijs maken in het warrige kluwen van de bouwwereld. We beantwoorden al je vragen i.v.m. het bouwen of verbouwen van je woning / bedrijfsgebouw. We gaan dieper in op de mogelijkheden die bestaan om tot de realisatie van je droom te komen. Technische aspecten van het bouwen kunnen worden belicht. 

Ook isoleren en ventileren kan aan bod komen. Wij bieden je een bouwwijze aan gegarandeerd ‘zonder zorgen’, een realisatie zonder verrassingen.

Heb je problemen met je architect? Dan raden wij je aan om contact op te nemen met de Orde Van Arhitecten.

Alle dagen – Stad Antwerpen & EcoHuis

De stand van de stad Antwerpen vormt een laagdrempelig aanspreekpunt voor beursbezoekers die een vraag hebben over wonen in Antwerpen, zowel voor inwoners van Antwerpen als voor mensen die eraan denken in Antwerpen te komen wonen.

De adviseurs van het woonkantoor en het EcoHuis geven advies over kopen, huren, bouwen en verbouwen in Antwerpen.

 • Je krijgt er een antwoord op je vragen over de verplichte dakisolatie- en dubbelglasnorm die de Vlaamse overheid oplegt in 2020.
  De adviseur geeft je advies over diverse energiebesparende ingrepen, over het plaatsen van groendaken en over Benoveren.
 • Als jonge starter verneem je dat een adviseur ter plaatste bouwtechnisch- en koopadvies komt geven, zodat je bewust kan overgaan tot de aankoop van je droomwoning.
 • Je kan kennismaken met het Tripple A project. Hiermee wil de stad Antwerpen huiseigenaars overtuigen om hun woning energiezuinig te maken. Het project biedt hiervoor renovatiebegeleiding aan. Ook het handige Smappee toestel, waarmee je op eenvoudige manier je energieverbruik kan opvolgen, wordt ter beschikking gesteld.
 • In het EcoHuis krijg je verder ook advies over je water- en energiefactuur
 • Je krijgt antwoord op je vragen over de gevaren van asbest en info over het asbestverwijderingsproject van de stad Antwerpen, dat in 2020 van start gaat.
 • Je verneemt ook welke premies van de federale en de Vlaamse overheid en de netbeheerders onlangs zijn gewijzigd. En voor welke premies je in aanmerking komt

Wil je uitgebreid advies op maat, contacteer dan het woonkantoor of het EcoHuis voor woonkantoor: maak een afspraak via www.antwerpen.be/wonen of bel 03/338.60.66
voor EcoHuis: zie op www.ecohuis.be/ecohuis of bel 03/217.08.11

man geeft advies bouw&reno
Scroll naar top