Gratis adviessessies

Verbouwen roept natuurlijk ook tal van vragen op: hoe duurzaam inrichten? Hoe brandveilig maken? Wat met premies?  Gelukkig staan onze onafhankelijke experts klaar om jou advies te geven. Je kan zowel een groepssessie volgen als individuele sessies om een antwoord te krijgen op al je prangende vragen.

Gratis professioneel advies in groep

Kan je wel wat professionele hulp gebruiken tijdens je verbouwing? Dan is het misschien handig om een groepssessie bij te wonen. 

gratis persoonlijk advies op maat

Zit je met een specifieke vraag waar je al nachten van wakker ligt? Kom langs bij een expert voor een persoonlijke adviessessie. 

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je meer te weten komen over bouw&reno? Schrijf je in op de nieuwsbrief voor meer nieuwtjes.

Groepssessies tijdens bouw&reno 2019

De sleutel tot succes van jouw (ver)bouwproject? Een goed zicht op het financiële plaatje met onder meer een toelichting van de woonbonus, premies en evoluties van de vastgoedprijzen… Welke impact heeft de woonbonus? Wat verandert er qua premies? Welke evolutie kennen de vastgoedprijzen? Drijft energiezuinig bouwen de kosten omhoog? In 40 minuten helpt Livios je inschatten of (ver)bouwen haalbaar is voor jou.

Houtkachels, pelletkachels en open haarden moeten tegen 2030 de helft minder schadelijke stoffen uitstoten. Oude toestellen moeten eruit. Dat staat in de ‘Green Deal’ die de Vlaamse overheid, de sector en milieuverenigingen hebben ondertekend. Kom tijdens deze sessie meer te weten over de Green Deal. Wat betekent de Green Deal juist? Moet je straks je kachel of open haard uitbreken? En wat met de toekomst van gashaarden? Kom het te weten door De Backer Haarden.

Het doel van de uiteenzetting van Spaargids.be/Guide-Epargne.be is van onze ervaring op de markt van de hypothecaire kredieten door te geven aan het publiek en mensen te helpen om zich te oriënteren in een complexe markt. Het online platform, waarop gebruikers al jaren elke maand tot soms 100 onderhandelde kredietdossiers met onze community delen, zorgt ervoor dat we ons in een unieke positie bevinden om de markt correct in kaart brengen. Met vergelijkende tabellen als uitgangspunt helpen we bepalen welke banken te benaderen en wijzen we de weg naar de juiste expert. We zorgen ook voor een aantal tips & tricks die het onderhandelen van een hypothecair krediet gemakkelijker kunnen maken. 

Bij duurzaam bouwen gebruik je milieuvriendelijke producten met een uitstekende isolatiewaarde. Twee voorwaarden waaraan schelpen meer dan aan voldoen. Dat ze natuurlijk en duurzaam zijn, spreekt uiteraard voor zich. Bovendien zijn ze multifunctioneel. Schelpen komen namelijk voor in verschillende maten en vormen. De kleine exemplaren zijn ideaal voor drainage van (tuin) paden, de grote versies werken bijzonder warmte-isolerend. Zij zuiveren zelfs het klimaat in je woning. Kom tijdens de infosessie alles te weten over de voordelen van schelpen in en rond je huis. Komt meer te weten door Ecoschelp / Ecoverbo

Wacht niet af: pak het vandaag nog aan.
Toelichting van een projectarchitect van de stad Antwerpen over de toepassingen van asbest in en rond de woning.

Je hebt verbouwplannen en wil gewoon goed renoveren? Dan ga je BENOveren! In deze sessie ontdek je wat dit inhoudt en vooral: hoe je het aanpakt. Je krijgt heel wat praktische tips mee. En alles wordt geïllustreerd met concrete voorbeelden van duurzame Antwerpse renovaties. Het doel: je komt binnen met heel wat vragen en stapt weer buiten met een helder beeld van wat een goede BENOvatie is: duurzaam, comfortabel, energiezuinig en betaalbaar. Info door Antwerpen & Ecohuis

Wanneer installeer je een regenwaterput? In welke situaties kies je beter voor een groendak? Kan je beide samen installeren? Het antwoord kom je te weten tijdens deze voordracht. Je krijgt informatie over de installatie van zowel een hemelwaterput als een groendak. Wat zegt de regelgeving, wat zijn de voordelen, waar gaat het afvalwater naartoe? Dit alles en nog veel meer komt aan bod. Info door Antwerpen en Ecohuis.

Het kan zich ook voordoen in jouw woning, maar hoe pak je het probleem aan? Een schimmel komt meestal voor in koude en vochtige kamers met weinig luchtcirculatie. Het zet zich op muren, plafonds, achter meubels en in kasten. Verluchting van uw woning is belangrijk, maar onvoldoende. Goed ventileren is een noodzaak. Tijdens de infosessie van stad Antwerpen leer je alles over vocht en schimmel en vooral wat je ertegen kan ondernemen. De technisch adviseur geeft toelichting en tips.

De stad Antwerpen helpt burgers die hun woning veilig en kwaliteitsvol willen maken. Wil je een woning, appartement of studentenkamer renoveren? Dan kom je misschien in aanmerking voor de toelage woningrenovatie van de stad Antwerpen. Je kan tot de helft van de renovatiekosten terugkrijgen, met een maximumbedrag afhankelijk van het type woning. Een projectarchitect van de stad vertelt aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen en licht de verschillende stappen van deze toelage toe.

man renoveert woning
man geeft advies bouw&reno

Persoonlijk advies tijdens bouw&reno 2019

Advies over premies, energiebesparing, aardgas- en elektriciteitsaansluitingen door Fluvius

Advies van een architect door Architecten Bouwers

Advies over kopen, huren, bouwen en verbouwen in Antwerpen