Betonnen trap voor een stijlvol huis

Heb je ooit gedacht aan een betonnen trap? Voor welke stijl je ook opteert, met een betonnen trap kan je alle kanten uit. Sierlijk, strak, met hout of marmer. In het uitgebreide gamma vind je sowieso je ding. Ben je nog niet helemaal overtuigd? We zetten voor jou alle voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen betonnen trap

Flexibiliteit
De betonbekisting van een betonnen trap wordt helemaal op de maat van je woning gemaakt. Wens je een unieke vorm, dan is beton het geschikte materiaal. Een smalle, brede of kronkelende trap is geen probleem voor dit flexibel materiaal.

betonnen trap

Tijdens ruwbouwwerken
Laat die trapladder nog even aan de kant staan, want een betonnen trap kan jij tijdens het grootste deel van je (ver)bouwproject gebruiken. De ruwe en onafgewerkte trap wordt namelijk tijdens de ruwbouwfase geplaatst. Lekker handig!

Bekleding
Voel je de keuzestress al opborrelen? Een uitgebreid gamma van bekleding staat tot jouw beschikking. Door verschillende luxe materialen wordt die lastige trap beklimmen een stuk prettiger. Je kan een laagje verf aanbrengen, polieren of het combineren met andere materialen. Natuursteen, hout of (steen)tapijt. Er is voor ieder wat wils.

Geen krakende treden
Een betonnen trap is vormvast en veel zwaarder dan een houten trap. Door de grote massa zal de trap minder kraken.

Prefab
Betonnen trappen kunnen ook op voorhand en in massa geproduceerd worden. Dat wil zeggen dat jouw droomtrap snel bij je thuis bevestigd kan worden.

Nadelen van betonnen trap

Duur
Niet enkel de betonnen trap zelf, maar ook de bekleden ervan kan erg duur uitvallen. 

Installatie
Heb je een préfab betonnen vloer gekocht? Dan zit de trap in een handomdraai in de bestelwagen zwieren er helaas niet in. Reken op transportkosten en kosten voor eventuele hulpinstrumenten, zoals een kraan, om de trap in je woning te plaatsen.

Moeilijker te herstellen
Fouten in de constructie zijn moeilijker te herstellen dan bij een houten trap.

betonnen trap met marmer

Wil je verschillende materialen voor je woning vergelijken? Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief blijf jij op de hoogte van de nieuwste trends en tips.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top