Hoe verwijder je verfgeur?

Riekt je pas geschilderde kamer naar verf en heb je schrik om ongezonde lucht in te ademen? Volg dan onze 5 tips en verwijder in een handomdraai alle verfgeurtjes.

Tip 1: ventileren

Dit is de meest voor de hand liggende tip die we je kunnen geven. Een gezond binnenklimaat creëer je door je woning voldoende te ventileren. Door je ramen en deuren wagenwijd te openen verlaten alle onaangename geuren en ongezonde lucht de ruimte en waait er een frisse en gezonde bries in je woning. 

Tip 2: koffie

‘Alles los je op met een lekker kopje koffie’, dat is een goede gedachte! Want inderdaad, koffieprut maskeert vieze geuren. Gooi dus je gebruikte koffiefilter niet zomaar in de vuilnisbak, want die komt goed van pas in je pas geschilderde kamer. Plaats het potje met prut gewoon in het midden van je kamer en snuif die heerlijke koffiegeur op.

Tip 3: water met zout

Geen koffiedrinker? Dan heb je vast nog een geschikt middeltje in je keukenkast zitten. Zout is een natuurlijk middel dat nare geuren absorbeert. Vul een emmer met water en voeg er een flinke portie zout aan toe (1/3). Plaats de emmer in het midden van de kamer. En je zal zien, de sterke geur verdwijnt als sneeuw voor de zon.

koffiefilter verfgeur verwijderen

Foto: Ron Lach – Pexels

Extra tip: Hangt er een vieze geur in je koelkast? Plaats er dan een kommetje met zout in!

Tip 4: melk

Ook melk absorbeert vieze geuren. Zet een groot glas melk in het midden van de ruimte en je zal merken dat de geur na enkele uren verdwijnt.

Tip 5: kattenbak

Kattenbakvulling verdoezelt niet enkel de stank van de uitwerpselen van je kat, maar ook andere geuren. Leen dus even het toilet van je (bevriende) kat, want met verse kattenbakvulling verdwijnt de verfgeur sneller.

Nog andere tips nodig?

Zijn alle tips voor je bouw- of renovatieproject welkom? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en word een pro!

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top