Home staging: 6 tips voor een verkoopklare woning

Een eerste indruk maak je maar één keer. Bij de verkoop van een woning moet die er ‘boenk’ op zitten. Wil jij jouw woning snel én tegen de beste prijs verkopen? Volg dan onze 6 home staging tips en maak met jouw verkoopklare woning de perfecte eerste indruk. 

Wat is home staging?

Home staging, ook wel vastgoedstyling of verkoopstyling genoemd, is een begrip dat overgevlogen is uit de Verenigde Staten. Aan het einde van de 20e eeuw ontdekten Amerikanen een uitstekende methode om je woning een nieuwe look te geven, zonder grote uitgaven of opknapwerken. Een inrichting die zo aantrekkelijk is dat het je bezichtigers binnen de 90 seconden overtuigt om de woning te kopen. Ben jij benieuwd hoe jij jouw woning helemaal verkoopklaar maakt? Volg dan onze tips!

Home staging: 6 tips om jouw woning in te richten

1. Maak je woning schoon

Niets oogt er zo onaantrekkelijk als een slordige en vuile woning. Lap je ramen, stof alle meubels af en maak met een dweil alle hoekjes van de kamer proper. 

2. Verkoopstyling = neutrale styling

Smaken verschillen. Het ene pronkstuk waaraan jij meteen verkocht was, vindt een ander jammer genoeg maar niks. Hou jouw woning daarom zo neutraal mogelijk. Haal de fotokaders dus van de schouw en ruim jouw persoonlijke spullen netjes op. Vergeet ook jouw tandenborstel en het ouderwetse washandje in de badkamer zeker niet weg te halen!

vastgoedstyling

Foto: Max Vakhtbovych – Pexels

3. Breng rust in je woning

Sommige potentiële kopers zien direct hun meubels in jouw woonkamer staan, anderen hebben dan weer weinig inbeeldingsvermogen. Zorg ervoor dat bezoekers hun ideeën de vrije loop kunnen laten. Schrik hen niet af met een knalrode muur of kussens in luipaardprint. Kies voor sobere decoratie en rustige tinten.

verkoopstyling

Foto: Max Vakhtbovych – Pexels

4. Herstel kleine gebreken

Het zit hem vaak in de kleine dingen. Vlekken op een witte trap, een slepende deur of gaten in de muren kunnen al snel een slechte indruk maken. Volg hun gedachtegang: “Waar rook is is vuur”. Verwijder daarom de oppervlakkige beschadigingen die kunnen wijzen op verborgen gebreken. Ieder klein klusje dat jij van hun to-dolijstje kan schrappen is voor hen mooi meegenomen en is voor jou ook een pluspunt. Een goed onderhouden woning wordt vaak sneller verkocht.

5. Vergroot de ruimtes

Muren kan je uiteraard niet verplaatsen of zomaar afbreken, maar je kan wel je woning groter laten lijken door enkele simpele handelingen. Een lichtrijke ruimte oogt groter dan een donkere kamer. Open de gordijnen, geef jouw donkere muren een wit likje verf en haal alle overbodige meubels en decoratieve elementen weg. Zo creëer jij (optisch) een zee van ruimte.

6. Verleid met een frisse geur

Versterk de eerste goede indruk die jouw woning nalaat met een lekkere frisse geur in huis. Een geurkaars of geurstokjes geven bovendien een gezellige en huishoudelijke toets aan jouw interieur. Vergeet tot slot jouw vuilnis niet proper op te bergen of buiten te zetten.

Ziezo, nu ben jij klaar voor de verkoop van jouw woning. Heb jij nog andere bouw-, renovatie- of interieurplannen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand leuke tips en tricks!

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top