Dit zijn de interieurtrends van 2021

Trends zijn er om te volgen, of je nu een tijdloos interieur hebt of niet. Nergens voel je je meer thuis dan in een interieur dat de hedendaagse tendensen weerspiegelt. Steek jouw interieur nu in een modieus jasje met deze decoratie- en interieurtips.  

Aardse tinten en opvallende accenten

Na het doemjaar 2020 heeft iedereen nood aan rust, stabiliteit, eenvoud en harmonie. Die kan je nergens beter vinden dan in de natuur. De witte, cleane muren maken in 2021 plaats voor bruine en grijze tinten. 

De kleur van het jaar 2021: brave ground

Ieder jaar bepalen topdesignexperts dé kleur van het jaar. In 2021 is de kleur Brave Ground verkozen. Met deze zachte aardse kleur op jouw muur breng jij niet enkel een stukje natuur in huis, maar heb jij de perfecte basiskleur voor verschillende vrolijke of warme kleurcombinaties. Bruine en grijze tinten passen namelijk perfect bij geel, oker of zelfs rood en roze.

Wil jij een extra toets aan jouw interieur geven? Scherp je verftechnieken aan of doe beroep op een vakman en ga dan voor een betonlook of krijtmuur. 

kleur van het jaar 2021

Foto: Kim Schouten – Unsplash

Maak plaats voor een pronkstuk in huis

Plaats een echte eye catcher in jouw hal, woonkamer of thuiskantoor en onderscheid zo jouw woning van die van jouw buren. Dit pronkstuk kan een loungestoel, een schilderij, prachtig boeket gedroogde bloemen of een zelf geknutseld meesterwerk zijn. Met slechts één statement piece, in plaats van 10 fotokaders op de schouw, creëer jij een interieur vol persoonlijkheid.

interieurtrends 2021 donkerblauw

Donkerblauw: een van de interieurtrends van 2021

Ook voor zij die aardse tinten liever niet aan hun kleurenpallet toevoegen, hebben we goed nieuws. Donkerblauw is een van de interieurtrends van 2021. Je leest het goed: geef jouw muren gerust een likje donkerblauwe verf. Of combineer die prachtige licht houten vloer of meubels met een donkerblauw decoratiestuk. 

Planten en natuurlijke materialen

interieurtrends 2021 natuurlijke materialen

Foto: Kim Schouten – Unsplash

De ‘Urban Jungle’ look ken je vast al van de voorbije jaren. Ook in 2021 vinden planten hun vaste plaatsje in huis. Voeg hieraan nog enkele andere natuurlijke materialen toe en creëer een volwaardig botanische interieurstijl. Werk de ruimte af met bijvoorbeeld bamboe meubels, (alpaca)wollen of linnen kussens en lichte houtsoorten voor je meubels en vloeren.

Duurzaamheid als interieurtrend

De toekomst start vandaag. De bewustwording om duurzaam om te springen met materialen en grondstoffen sijpelt langzaam door in onze laatste interieurtrends. Wist je bijvoorbeeld dat je behangpapier dat op vlak van duurzaam bosbeheer voldoet aan de milieuvereisten kan herkennen aan het FSC-label? 

Daarnaast gaan we steeds meer recyclede spullen terugvinden in onze interieurs. Ook circulair bouwen is bezig aan z’n grote opmars. In 2020 stelde kunstenorganisatie De Veerman in samenwerking met het Don Bosco Instituut Hoboken het thema circulair bouwen voor het eerst voor op onze beurs bouw&reno, dé bouw- en renovatiebeurs in Antwerpen. Wil je meer weten? Lees dan zeker dit artikel: ‘Circulair bouwen: bouwen met zicht op de toekomst‘.

Wil jij het hele jaar door op de hoogte zijn van de laatste woontrends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en wij geven je de laatste updates.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top