Houten vloer brengt leven in huis

Een vloer is de basis van elk interieur. Kies je voor hout, dan kies je voor gezelligheid en warmte die met geen enkel ander materiaal na te bootsen is. Parket geeft je heel veel mogelijkheden: verschillende houtsoorten, legpatronen en afwerkingsmogelijkheden. In alle comfort met blote voeten door je huis wandelen. De warmte en het gevoel van massief eiken vloeren of parket is niet te evenaren.

Eiken vloer

Eiken vloeren hebben bewezen zo goed als onvergankelijk te zijn. Een eiken vloer is net zoals vele andere houten vloeren voor het leven. Bovendien is elke parketvloer uniek. 

Of je nu droomt van een traditionele eiken plankenvloer, extra brede en lange planken vervaardigd uit Douglas, of een verouderde parketvloer geplaatst in visgraatverband of Hongaarse punt.

Wat maakt een eiken houten vloer zo gegeerd?

Een eiken houten vloer heeft een unieke uitstraling. Die uitstraling geeft het interieur van je huis een persoonlijk tintje geeft. Deze vloer is geschikt voor elke stijl, zowel modern als antiek.

Een eiken vloer is karaktervol. Je voelt het meteen als je erop loopt dat het om kwaliteit gaat. Eiken hout straalt gezelligheid en warmte uit. Een reden te meer om dit materiaal te gebruiken in uw interieur.

eiken houten vloer in huis

Duurzame en economische investering

Met een plankenvloer haal je een prachtig stuk natuur in huis die met het verstrijken der jaren steeds mooier wordt. Een eiken vloer slijt zeer weinig en na verloop van tijd kunnen massieve vloeren opnieuw geschuurd, geolied, gerookt en gedroogd worden om een nieuw aspect te krijgen. Onderhoud je vloer goed en hij zal potentieel meerdere generaties meegaan.

Veelzijdigheid van een eiken houten vloer

Eikenhout laat zich goed kleuren en behandelen waardoor veel verschillende uitstralingen bereikt kunnen worden. Er zijn bovendien een groot aantal breedtematen verkrijgbaar. Met parket kun je vele kanten uit qua design.

Je kunt bijvoorbeeld je planken in de lengte van je kamer leggen of diagonaal. Je kunt ook gaan voor tegels. Daar heb je oneindig veel mogelijkheden in. Een klassieker is natuurlijk de visgraatconfiguratie. 

Onderhoudsvriendelijk

Houten vloeren zijn makkelijk te onderhouden en er is geen stof of huismijt zoals in vloerbedekking. Het huidige onderhoud is ten opzichte van vroeger veel eenvoudiger. 
Na lang gebruik moet een houten vloer opgeschuurd en terug vernist worden. Hoe beter dat gebeurt, hoe langer je zorgeloos van je houten vloer kunt genieten.

Wil je meer ideeën opdoen voor je woning? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief?

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top