Benoveren met een budget!
Geveldesign-Houtbouw

Benoveren met een budget!

Je woning energiezuinig maken en besparen op je energiefactuur klinkt heel mooi. Maar het vergt wel een investering. Ontdek hier wat je kan doen om de kosten te drukken.

Delen:

Vlaanderen steunt het benoveren (renoveren met ook op het energiezuinig maken van de woning) op verschillende manieren.

Om te beginnen heb je de renovatielening. Dit is een renteloze lening die, afhankelijk van de verbetering in EPC-waarde van de woning, tot 60 000 euro kan bedragen. Deze lening kan een maximale looptijd van 20 jaar omvatten, waarbij de werken uitgevoerd moeten worden binnen de 5 jaar na de verwerving van de woning.

Ook kan je vanuit Fluvius aanspraak doen op verschillende premies. Deze premies kunnen heel situationeel gebonden zijn. Hiervoor kan je best je persoonlijke simulatie maken op https://www.premiezoeker.be.

Toch zijn er ook bepaalde premies die voor iedere renovatie gelden. Voor een gevelrenovatie is dit de premie voor buitenmuurisolatie. Hierbij krijg je €30/m2 die geïsoleert wordt met een isolatiewaarde van 3,0 m2K/W. Dit kan je bijvoorbeeld bereiken door 10cm EPS te plaatsen onder je nieuwe gevelbekleding.

Wat doen wij bij Geveldesign om je hierbij te helpen?
Onze offertes worden zeer gedetaileerd opgeteld. Hierdoor weet je perfect wat je kan verwachten bij je eindfactuur. Indien er een meerkost gerekend zal moeten worden, zal dit eerst met jou besproken worden. Indien er werken niet uitgevoerd worden, zullen deze ook niet aangerekend worden.
Ook krijgen jullie bij de eindfactuur, indien er (voldoende) isolatie geplaatst wordt, het ingevulde attest waarmee je bij Fluvius je premie voor buitenmuur-isolatie kan aanvragen.
Onze adviseurs staan steeds klaar om jou hierbij te helpen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top