SCHRIJF JE IN VOOR GRATIS ADVIES

Verbouwen roept natuurlijk tal van vragen op. Hoe kan ik duurzaam verwarmen? Hoe verkrijg ik de beste hypothecaire lening? Wat met premies? Gelukkig staan onze onafhankelijke experts van 13 t.e.m. 21 januari in Antwerp Expo klaar om jou advies te geven.

(VER)BOUWADVIES IN GROEP

Tijdens een infosessie in groep geeft een expert meer uitleg over zijn of haar vakgebied in groep. Nadien kan je al je persoonlijke vragen afvuren.

PERSOONLIJK (VER)BOUWADVIES

Stel al je (ver)bouwvragen aan een van onze onafhankelijke specialisten tijdens een gratis en persoonlijke adviessessie van zo’n 20 à 30 minuten.

GRATIS INTERIEURADVIES

Op zoek naar de juiste materialen en kleuren voor jouw woning? Neem je plannen mee naar Bouw&reno en vraag gratis raad aan onze ervaren interieuradviseurs.

(VER)BOUWADVIES IN GROEP

Tijdens een infosessie in groep geeft een expert meer uitleg over zijn of haar vakgebied in groep. Nadien kan je al je persoonlijke vragen afvuren.

PERSOONLIJK (VER)BOUWADVIES

Stel al je (ver)bouwvragen aan een van onze onafhankelijke specialisten tijdens een gratis en persoonlijke adviessessie van zo’n 20 à 30 minuten.

GRATIS INTERIEURADVIES

Op zoek naar de juiste materialen en kleuren voor jouw woning? Neem je plannen mee naar Bouw&reno en vraag gratis raad aan onze ervaren interieuradviseurs.

INTERIEURADVIES VAN KELLY CLAESSENS

Hoe ga je van moodboard tot droominterieur? De bekende interieurgoeroe Kelly Claessens legt je de kneepjes van het vak uit tijdens 2 gratis infosessies.

(VER)BOUWADVIES IN GROEP

Dinsdag 16 om 16u30 – adviesruimte (hal 3) – Spaargids.be

Ben je op zoek naar een hypothecaire lening? Spaargids.be maakt jou wegwijs in de complexe markt. Dankzij het online platform waarop gebruikers al jaren elke maand tot soms 100 onderhandelde kredietdossiers met hun community delen, bevindt Spaargids.be zich in een unieke positie om de markt correct in kaart te brengen. Met vergelijkende tabellen als uitgangspunt helpen ze je bepalen welke banken te benaderen en wijzen ze je de weg naar de juiste expert. Volg de gratis infosessie en krijg deze tips & tricks:

 • Hoe onderhandel ik het beste woonleningkrediet?
 • Hoe bereid ik me voor alvorens ik de banken contacteer?
 • Welke banken moet ik bezoeken en waarom
 • Hoe vergelijk ik de verschillende offertes?
 • Online woonkrediet vs. de traditionele aanpak. Wat zijn de grootste verschillen?
 • Kies ik voor een vaste of variabele formule en wat zijn de trends
 • Hoe belangrijk is de impact van koppelverkoop op je totaalproject?
 • Wat zijn de recentste trends en wijzigingen op de markt?

Adviesruimte (hal 3) – Luc Dedeyne van Bouwunie

Ga je binnenkort renoveren? Dan kan je genieten van sterk verhoogde subsidies, zowel voor energiebesparende investeringen als voor de verbetering van de woningkwaliteit. Luc Dedeyne van Bouwunie deelt graag zijn kennis op Bouw&reno.

 • De werking en voorwaarden van de nieuwe Mijn VerbouwPremie en hoe je die aanvraagt.
 • De bijzonder interessante renteloze Mijn VerbouwLening voor de prefinanciering van je renovatiewerken.
 • Het interessante renovatiekrediet dat je kan afsluiten bij je bank bij de aankoop van een woning met een slechte energieprestatie.

Adviesruimte (hal 3) – Anja Larik van Bouwunie

Bouwproblemen voorkomen is beter dan ze achteraf te moeten rechtzetten. Ga resoluut voor een vakman en een goed contract. Een bouwproject is een samenwerking waar wederzijds begrip en respect onmisbaar zijn. Maar hoe ga je concreet te werk en hoe weet je dat je in zee gaat met professionals? 

In deze infosessie geeft Anja Larik van Bouwunie praktische tips over hoe je als particulier/bouwheer een goede aannemer kan herkennen.

Op vrijdag 19 januari om 15u – infosessieruimte (hal 3) – Vlaams Energie- & Klimaatagentschap (VEKA) 

Is jouw woning klaar voor een warmtepomp of een hybride warmtepomp? Of moet je eerst jouw woning nog beter isoleren? Dieter Patteeuw van VEKA stelt jou tijdens deze infosessie een gloednieuwe en onmisbare tool voor. Ontdek a.d.h.v. enkele parameters wat jouw volgende stap is.

Persoonlijk advies

PEROONLIJK (VER)BOUWADVIES

Van zaterdag 13 januari t.e.m. zondag 21 januari – stand 1114 (hal 1) – Architecten-Bouwers

Droom je over het bouwen of renoveren van een huis? Architecten-Bouwers is een vereniging van zelfstandige architecten die voor jou een sleutelklaar project mét budget- én termijngarantie op maat realiseert.

Tijdens de adviessessies beantwoorden betrouwbare en onafhankelijke architecten je vragen over het bouwenverbouwen en uitbreiden van woningen en bedrijfsgebouwen. Ze gaan ook dieper in op jouw vragen inzake ruimtelijke ordeningduurzaamheidbouwmethodestoegankelijkheidisoleren en ventileren, de technische aspecten én praktische valkuilen.

Wil je een persoonlijk gesprek met een van de Architecten-Bouwers? Schrijf je dan in voor een persoonlijke adviessessie op stand 1114 in hal 1.

Van zaterdag 15 januari t.e.m. zondag 23 januari – stand 3277 (hal 2) – Architecten-Bouwers

Droom je over het bouwen of renoveren van een huis? Architecten-Bouwers is een vereniging van zelfstandige architecten die dezelfde service leveren als een sleutel-op-de-deurbedrijf.

Tijdens de adviessessies beantwoorden betrouwbare architecten je vragen over het bouwen of verbouwen van woningen en bedrijfsgebouwen. Ze gaan ook dieper in op isoleren en ventileren, en de technische aspecten van bouwen. Wil je een persoonlijk gesprek met een van de Architecten-Bouwers? Schrijf je dan in voor een persoonlijke adviessessie op stand 3277 in hal 3.

Energieadvies nodig? Wil jij jouw woning energiezuiniger maken, maar weet je niet goed hoe? Dan ben je bij de Stad Antwerpen, Kamp C en IGEAN (EnergieK huis) aan het juiste adres.

Ze helpen je graag verder met onder andere:

 • de renteloze energielening en premies
 • renoveren en hernieuwbare energie
 • jouw energie- en waterfactuur
Bezoek hen op de adviesstand van Bouwunie. Vooraf een adviessessie boeken is niet mogelijk.

Duurzaam en circulair bouwen, hoe pak je dat aan? Schrijf je in voor een gratis adviessessie met Kamp C, het centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw, en krijg gratis advies op maat over:

 • BENOveren en passiefbouw
 • isolatie, beglazing en zonnewering
 • verwarming (warmtepompen), verluchting en ventilatie
 • levenslang wonen, modulair bouwen en andere woonvormen
 • regenwater en waterbeheer
 • hergebruik van materiaal en bio-ecologische keuzes
 • koudebruggen en luchtdichting

Klaar om je steentje bij te dragen aan een aangenamere leefomgeving? De Stad Antwerpen, IGEAN (EnergieK huis) en Kamp C helpen je om van jouw buitenruimte een aangename, klimaatrobuuste plek te maken. Stel hen al je vragen over:

 • ontharden en vergroenen van je buitenruimte
 • aanleg van groendaken en waterdaken
 • hergebruiken en infiltreren van regenwater
 • premies voor meer groen

Bezoek hen op de adviesstand van Bouwunie. Vooraf een adviessessie boeken is niet mogelijk.

interieuradvies van kelly claessens

volg de gratis infosessie op 14 en 20 januari

Hoe ga je van moodboard tot droominterieur? Niemand minder dan de bekende interieurgoeroe Kelly Claessens legt je de kneepjes van het vak uit tijdens twee gratis interactieve infosessies op Bouw&reno:

 • Zaterdag 13 januari om 10u30
 • Vrijdag 19 januari om 18u30

Deze infosessie is gratis bij te wonen zonder inschrijving.

gratis interieuradvies

GRATIS PERSOONLIJK INTERIEURADVIES

Zondag 15 en 22 januari van 10u tot 18u, en maandag 16 , dinsdag 17, woensdag 18, donderdag 19 januari en vrijdag 20 januari van 13u tot 18u – interieuradvieszone (hal 1) 

Benieuwd hoe je je slaapkamer of zithoek nieuw leven kunt inblazen? Ga je kleiner wonen en wil je een beroep doen op een ervaren interieurstylist? Breng je plannen mee naar Bouw&reno en maak kennis met Il Sogno Homestyling.

De ervaren interieurstyliste, An Daelmans, geeft je er gratis interieuradvies. Ze laat je opnieuw thuiskomen in je interieur, van een enkele kamer tot een volledige totaalinrichting, met verzorging van maatwerk meubelen, gordijnen en verlichting.

Schrijf je in voor een gratis interieuradviessessie op Bouw&reno. An Daelmans is benieuwd naar je verhaal en geeft tips & tricks die perfect aansluiten bij je smaak en levensfase.

Zaterdag 14 januari van 10u tot 18u, maandag 16 januari van 13u tot 14u, vrijdag 20 januari van 19u tot 21u en zaterdag 21 januari van 10u tot 18u – interieuradvieszone (hal 1) 

Rebuild4you helpt je bij de verbouwingen van jouw droomprojecten. Van concept tot uitvoering. Of het nu gaat om enkel een keuken of badkamer of net het totale pakket. Rebuild4you bekijkt graag op Bouw&reno samen jouw plannen en geeft je gratis interieurtips. Schrijf je in voor gratis interieuradvies om samen je verbouwdromen te bespreken.

Scroll naar top