5 nieuwste badkamertrends van 2022

De badkamer is de afgelopen jaren de ruimte bij uitstek geworden waar je tot rust komt. Waar functionaliteit ooit de hoofdrol speelde, zien we nu meer aandacht naar esthetiek en luxe gaan. Ontdek hier de 5 nieuwste badkamertrends van 2022.

1. Aardse tinten

Al enkele jaren zien we steeds meer natuurlijke tinten in onze interieurs verschijnen. Ook in 2022 brengen aardse tinten rust in onze badkamers. Van lichte tot donkere tinten. Op het spectrum van de aardse tinten vind je o.a. terracotta, zand, beige en taupe. En zoals je weet bestaan er geen stijlbreuken in de natuur. Combineer dus de aardse tinten met andere natuurlijke kleuren, zoals donkergroen, en waan je in je badkamer in de wilde natuur.

Gekleurde voegen in je badkamer

Een andere opkomende trend is gekleurde voegen. Kies de mooiste voegkleur voor jouw tegels en maak de meest verrassende combinaties.

aardse tinten badkamer 2022

Foto: Bilal Mansuri – Unsplash.com

2. Natuurlijke en stijlvolle materialen

De combinatie van natuurlijke met stijlvolle materialen is dé trend van 2022. Niet enkel in je keuken, maar ook in je badkamer. Zwart en chroom maken plaats voor goud, nikkel, koper en grafiet. Door deze stijlvolle materialen en kleuren te combineren met natuurlijke materialen zoals hout, marmer of cement, verkrijg je de mooiste creaties.

badkamertrends 2022

Foto: Tile Merchant Ireland – Unsplash.com

3. Wellness in je badkamer

Wil je écht tot rust komen? Laat dan luxe toe in je badkamer. Ruil de autoritten naar het wellnesscentrum in voor een eigen sauna, infraroodcabine, stoom– of bubbelbad in je badkamer. 

Wil je het bescheidener houden? Geniet dan ten volle van je badkamer met een regendouche of een simpel houten badkuiprekje voor je kaarsen, boek of laptop.

4. Slimme badkamer

Domotica reiken verder dan je voordeur en woonkamer. Ook in je badkamer kan je slimme toepassingen installeren.

Bespaar water en elektriciteit met slimme bewegingssensoren voor je verlichting en kranen. En kies voor een waterbesparende kraan en douchekop.

5. Badkamer in je slaapkamer

De laatste badkamertrend van 2022 is de integratie van je badkamer in je slaapkamer. Je vindt deze trend wel vaker in hotels. De twee verenigde kamers ogen ruimtelijker en chiquer

Maar hoe bouw je een badkamer in je slaapkamer? Hou rekening met zowel de praktische details als de stijl. Kies je ervoor om de badkamer volledig te laten overlopen in de slaapkamer? Dan moet je een waterbestendige vloer kiezen. Een tweede, en niet mindere optie, is een eenvoudige scheiding tussen beiden door middel van twee soorten vloeren en/of een scheidingswand. 

Lees onze andere interessante blogposts

Wil je meer inspiratie voor je woning en tuin? Schrijf je nu voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang weetjes, tips en tricks.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top