Badkamer onder schuin dak plaatsen: 5 tips

Een van de grootste obstakels waarop (ver)bouwers stuiten is beperkte ruimte. Een woning is één grote puzzel. Het is aan jou, de (binnenhuis)architect of interieurvormgever om die heel aandachtig te leggen. Is de badkamer het enige puzzelstukje dat ontbreekt? Onder je dak is misschien nog een plaatsje vrij. Klaar om de puzzel te voltooien? Hou dan rekening met deze 5 zaken.

Wat plaats je onder je schuine dak?

Een schuin dak kan voor vele ergernissen zorgen. Met je hoofd tegen het plafond botsen, te weinig opslagruimte of een te lage spiegel. Door je badkamer slim in te richten vermijd je deze 3 problemen. 

De beste plaats voor je bad

Een badkamer onder een schuin dak hoeft geen probleem te zijn, in tegendeel! Het daagt je net uit om creatief om te springen en met een speels, charmant of rustgevend ontwerp op de proppen te komen. 

Een bad plaats je het best onder het schuine dak. Recht, ovaal of een hoekbad, de vorm mag je kiezen. Een voor de hand liggende positie zou je denken, maar bij sommige badkamers is dit helaas niet mogelijk. Is je schuine dak te laag? Plaats dan het voeteneinde van je bad richting de schuine wand.

badkamer onder schuin dak

Foto: Max Vakhtbovych – Pexels

Moderne douche onder schuin dak

Meestal is het mogelijk om een douche onder een schuin dak te plaatsen. Die oogt direct veel moderner dan de meeste douchecabines. Een ding mag je niet uit het oog verliezen: om comfortabel te douchen dien je je douchekop aan de hoogste wand te bevestigen. Het lagere gedeelde kan je dan weer gebruiken om je tien(tallen) flesjes shampoo, conditioner en douchegel op te bergen. 

Wastafel en toilet

De meeste toiletten passen onder het schuine dak. Een wastafel is een ander paar mouwen. Tijdens het poetsen van je tanden wil je in de spiegel kijken. Een wastafel onder het schuine plafond is daarom zo goed als uitgesloten. Tenzij je een tafelspiegel gebruikt of je als rasechte multitasker je tanden op het toilet poetst. 

Toch liever een grotere spiegel? Goede keuze! Spiegels vergroten namelijk optisch je ruimte. Plaats je wastafel tegen een rechte muur die grenst aan het schuine dak. Daar kan je je wand opvullen met een prachtige op maat gemaakte spiegel, een ronde lichtgevende of een rustige rechthoekige spiegel.

Vergroot je badkamer onder schuin dak

Dakkapel

Heb je de mogelijkheid om een dakkapel te installeren? Dan moet je dit zeker overwegen. Met een dakkapel haal je niet enkel veel licht binnen, maar creëer je direct tal van mogelijkheden. Dankzij een dakkapel kan je bijvoorbeeld toch die ene badkuip op pootjes plaatsen.

badkamer onder schuin dak plaatsen

Foto: Max Vakhtbovych – Pexels

Laat je badkamer onder schuin dak op maat maken

Laat je kasten, spiegel en douchecabine op maat maken om alle hoekjes van de ruimte optimaal te benutten. In een beperkte ruimte kan je bijvoorbeeld een compacte wastafel perfect compenseren door ruime, op maat gemaakte, opbergkasten. 

Zolder verbouwen tot loft met keuken

Tover je zolder om tot loft

Heb je de microbe te pakken en wil je ook een slaapkamer, bureau of keuken installeren onder de nok van je dak? Laat je dan inspireren door onze blogpost over het verbouwen van je zolder. Je ontdekt er hoe je je zolder het best kan isoleren, inrichten en hoe je er een lichtrijke ruimte van maakt.

Wil je maandelijks de laatste nieuwtjes uit de bouwsector en handige tips en tricks ontvangen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top