6 tips om je huis op te griezelen voor Halloween

Binnenkort is het weer Halloween. Wil jij het meest spookachtige huis in de straat hebben? Of wil je juist heel subtiel je kinderen de stuipen op het lijf jagen? Lees deze zes tips voor een niet te vergeten griezelavond.

halloween decoratie

1. Halloweenpompoen

Het is cliché, maar het hoort erbij. Bovendien is pompoenen uitsnijden een fantastische bezigheid voor de kinderen. Plezier verzekerd.

Even alle basics op een rijtje:

  • Zoek een mooie grote pompoen zonder zachte plekjes. Zie dat hij hoog genoeg is. En hoe vlakker het oppervlak, hoe makkelijker je erin kan snijden.
  • Een patattenmesje is ideaal om figuren uit je pompoen te snijden, maar het lukt ook met een gewoon keukenmes.
  • Leg je pompoen op een doek zodat hij niet wegglijd.
  • Eerst licht je de schedel. Snij de bovenkant van de pompoen rondom los. Houd je mes een beestje schuin. Zo krijg je een schuine rand, waardoor je het deksel er terug op kunt zetten.
  • De pompoen zit vol me vezels en pitten, die moet je eruit halen. Gebruik een gewone eetlepel, of, nog beter, een pompoenlepel of ijsschep. Als je de pompoen helemaal leeg hebt geschept, maak je de binnenkant schoon met wat keukenpapier.
  • Nu komt het creatieve werk. Teken met een viltstift het griezeligste, grappigste of bangste gezicht op de gladste kant van de pompoen. Snijd mooi op de lijntjes en voilà, je jack-o’-lantern is klaar.
  • Extra tip: print een foto uit van je favoriete horrorfiguur, kleef hem op de pompoen, prik gaatjes op de lijnen en snijd hem daarna op de lijntjes uit.
halloween pompoen

2. Vleermuizen in de hal

Deze knutseltip kun je koppelen aan een griezelige boswandeling. Zoek een mooie afgevallen tak met vele zijtakjes en laat hem drogen. Schilder hem daarna zwart. Teken op zwart papier silhouetten van vleermuizen, verschillende vormen geven een ‘echtere’ look. Hang de vleermuizen met zwarte garen aan de tak en hang het geheel op een opvallende plaats in huis.

3. Zombies voor de deur

Stap een aantal grote kledingwinkels binnen en vraag of je enkele oude etalagepoppen mag meenemen of op de kop tikken. Transformeer ze in ware zombies door ze te verkleden met wat gescheurde oude kleren, schmink en namaakbloed. Kleuters zullen je huis zeker mijden als ze een deze monsters voor je deur zien staan.

4. Spoken in de tuin

Blaas een aantal witte ballonnen op en hang er zwarte draadjes aan. Bevestig dan lange stroken crêpepapier aan de ballonnen en hang de ze in een boom in de tuin.

5. Hersenen op sterk water

Geef je een Halloweenfeestje? Koop dan een bloemkool om smaak te geven aan je punch. Nee, dat is geen grap. Geef de punch een rode kleur, snijd de stam uit de bloemkool, maak hem schoon en leg hem in de bokaal. Stel je creatie tentoon en vraag je gasten of ze eens willen proeven van jouw hersenen op sterk water.

6. Waarschuwingen op je ramen

Teken met krijtstiften heksen, zombies, vleermuizen en griezelboodschappen — “Kijk uit! ZOMBIES” — op je ramen.

Hangende spinnen zijn ook een aanrader. Teken ze uit op zwart papier en knip ze uit. Hang de beestjes op aan een draadje zodat ze heen en weer kunnen bewegen.
Wil je de buren blauw doen zien, knip dan een silhouet van een persoon met een mes uit om tegen je raam te kleven.

Wil je meer inspiratie en woontips ontvangen? Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

waarschuwing halloween

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top