Date tips voor bij je thuis

Op zoek naar een leuke date? Neen, we hebben helaas geen vrijgezel in de aanbieding. Gelukkig kunnen we je wel tips geven om het vuur (meer) aan te wakkeren met een leuk afspraakje. Een romantisch etentje op restaurant gecombineerd met een uitje naar de bioscoop? Wat een cliché! Daten kan je gewoon bij je thuis. Met deze ideeën verras je je geliefde in je eigen stek.

Eerste date

De eerste date bij je thuis kan spannend zijn. Is je kleerkast geordend volgens kleur of staat je vaat al een maand te schimmelen op het aanrecht? Sybille uit ‘Blind Getrouwd’ zou het sowieso bevestigen: je woning vertelt veel over je stijl, persoonlijkheid en gewoontes. Denk er dus aan: je date krijgt bij het openen van de deur een eerste indruk. 

Een gouden tip: blijf altijd jezelf! Ben je een echte sloddervos, doe je dan niet voor als mr. of miss. Proper. Ruim een beetje op en hou het gezellig rommelig. Vermijd wel rondslingerende kledingstukken en andere spullen, want dit kan een afknapper zijn.

Propere slaapkamer

Een propere woning

Over afknappers gesproken … Slechte hygiëne is een van de grootste turn-offs. Verzorg niet enkel je lichaam goed, maar ook je woning (en zeker je slaapkamer). Gemiddeld produceren we zo’n 80 liter zweet per jaar in bed! Verschoon je bed dus meer dan één keer per maand. Liefst één keer per week. Zo creëer je een gezond slaapklimaat. Vergeet ook niet je matras, kussen en dekbed te reinigen. Tip: gebruik een kussen- en matrasbeschermer. Je matras en kussens zullen veel langer meegaan en het is gemakkelijker te reinigen na een (letterlijke of figuurlijke) hete nacht.

datetips

3 leuke date tips

Het grootste voordeel van daten bij je thuis is de afwezigheid aan pottenkijkers. Niemand die je stoort of afleidt. De ideale setting dus om elkaar beter te leren kennen.

1. De liefde gaat door de maag

Door samen te koken kunnen jullie zien of jullie al dan niet een goed team kunnen vormen. Maak samen een favoriet gerecht klaar of leer elkaar nieuwe smaken kennen. Het is ook de uitgelezen kans om over simpele dingen te praten. 

Doe eens gek en picknick in je eigen woning. Door te dineren met een lekker glaasje wijn op een deken in je eigen woonkamer, terras of tuin creëer je meteen een andere sfeer dan aan de keukentafel.

2. Game night

Daag elkaar uit met een gezelschapsspel en verzin je eigen regels. Laat de winnaar bijvoorbeeld beslissen wat de verliezer moet doen. Klinkt goed, toch?

3. Wijnen, wijnen, wijnen!

Til je ‘netflix en chill’-avond naar een hoger niveau met een kleine wijnproeverij. Haal verschillende soorten wijn en hapjes in huis en genieten maar!

Wil je andere leuke tips ontvangen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top