Steentapijt

Een mooie, egale natuurlijke vloer? Het kan, met een steentapijt. Steentapijt is een naadloze vloer die bestaat uit duizenden (of miljoenen) steentjes en een laag hars. Jarenlang werd hij gebruikt in de industrie, in winkels en in kantoren. Nu maakt hij zijn intrede in gezinswoningen. Om niet te zeggen dat de vloer erg populair wordt.

Veel mogelijkheden van steentapijt

Qua kleuren heb je heel wat keuze. De witte en grijsachtige natuurkleur is heel erg in trek. Maar je kunt kiezen uit duizenden kleuren. Het is zelfs mogelijk om kleuren te combineren.

De look en feel zijn ook helemaal aanpasbaar. Wil je een heel glad steentapijt? Dat kan. Of wil je liever wat meer textuur? Geen probleem, dan kies je gewoon voor een iets grotere korrel.

waterbestendig steentapijt

Comfortabel

Een steentapijt voelt warm aan. Dat komt omdat het snel de warmte van de ruimte opneemt. Je kunt een steentapijt ook perfect combineren met vloerverwarming.

Geschikt voor natte ruimtes

Je kunt een steentapijt zowel met een open als gesloten structuur laten afwerken. In keukens en badkamers kies je best voor een gesloten structuur. Die structuur bedekt poriën en zorgt voor een makkelijke afwasbaarheid.

Voor de douche kies je best voor PU, mortex of een mortelvloer, die zijn volledig waterdicht.

Plaatsingsvoorwaarden van steentapijt

Je hoeft je vloer niet helemaal uit te breken om een steentapijt te leggen. Zolang hij solide, stabiel en droog is. Zowat elke vloer kan, mits de juiste behandeling, dienen als ondergrond.

Afhankelijk van oneffenheden en de gekozen steentjesgrootte is een steentapijt tussen de vijf en acht millimeter dik.

Steentapijt voor buiten

Je kunt ook buitenhuis een steentapijt aanleggen. Een steentapijt als terras is de laatste jaren heel populair. Het heeft een moderne en verfijnde uitstraling en vormt een meerwaarde voor de omgeving van je woning.

Bij een steentapijt voor buiten wordt een speciale lijm gebruikt i.p.v. epoxy.  Dankzij zijn open structuur is een steentapijt scheur- en slijtvast en waterdoorlatend. Je zult dus geen last hebben van plasvorming bij regen.

Door het makkelijke onderhoud hoef je je geen zorgen te maken over aangroei van mos of onkruid. Ook vorst en hoge temperaturen vormen geen probleem voor een steentapijt.

steentapijt buiten

Snel en goedkoop

Prijzen voor steentapijten lopen sterk uiteen, maar beginnen relatief laag. De plaatsing gaat doorgaans zeer snel, binnen de twee dagen.

Het nadeel van een steentapijt?

Je sokken zullen iets sneller verslijten. Wil je dat vermijden? Kies dan voor een gladde gietvloer.

Wil je meer weetjes over bouwmaterialen ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top