15 tips voor inbraakbeveiliging

Lig je ‘s nachts wakker van Home Alone taferelen? Hou dan met deze 15 inbraakbeveiligingstips de inbrekers buiten en geniet ten volle van de feest en vakantiedagen.

Volg deze 15 tips voor inbraakbeveiliging

1. Leeg je brievenbus

Als je brievenbus uitpuilt van de kranten, ziet iedereen dat er niemand thuis is. Laat hem dus leegmaken of onderbreek je abonnement tijdens je vakantie.

2. Rolluiken op- en neerhalen

Heb je rolluiken? Laat ze dan via een tijdschakelklok of door je buren regelmatig op- en neerhalen. Stel, je huis wordt geobserveerd, dan wekt dit de indruk dat er iemand aanwezig is.

3. Lichten als inbraakbeveiliging

Nog iets wat je met een tijdschakelklok of timers kunt doen: je woning verlichten. Denk dan vooral aan de donkere kanten van je woning. Inbrekers willen immers niet gezien worden door buren of voorbijgangers.

4. Oogje in het zeil houden

Huis met domotica

Vraag aan je buren om de planten water te geven of op de kat te letten. Ze zullen het op prijs stellen als je dat tijdens hun vakantie ook voor hen doet.

5. Zet het vuilnis buiten

Vraag je buren je vuilcontainer tijdens je vakantie langs de straat te zetten. Zo lijkt het alsof je thuis bent.

6. Berg je tuingereedschap op

Berg ‘nuttige’ materialen zoals hamers, stenen en metalen staven op. Zulke dingen laten rondslingeren, maakt het makkelijk voor inbrekers om binnen te komen. Ligt er een ladder in je tuin? Dan zijn inbrekers zo op je dak.

7. Neutrale voicemail of antwoordapparaat

Kies voor een neutraal bericht op je antwoordapparaat en zeg niets over je vakantie. Eén telefoontje is voor een inbreker voldoende om te weten hoeveel tijd hij heeft.

8. Leveren van postpakketjes

Schrijf geen uitnodiging om in te breken op de brievenbus door een verwijzing op te hangen. De postbode zal pakketjes sowieso naar je buren brengen. Of laat je pakketjes direct leveren bij een lokaal postpunt of je werk!

9. Opbergen van waardevolle voorwerpen

Je kunt tijdens je vakantie je waardevolle voorwerpen en gegevens bewaren in een bankkluis. Vergeet die niet te fotograferen. Als er iets zou gebeuren, heb je bewijs voor de verzekering.

10. Loop niet te koop met je spullen

Maak geen etalage van je woning. De beste inbraakbeveiliging is ontmoediging. Laat niet allerlei waardevolle spullen door je ramen zien. Zet ook geen lege dozen van televisies of andere interessante elektronica op de stoep. Zo ziet iedereen wat er precies in huis is.

11. Sleutels op de deur

Laat geen sleutels op de binnenkant van je deuren hangen. Dieven die dat zien, twijfelen er niet aan om het glas kapot te slaan of om er een gat in te zagen.

inbraakbeveiliging

12. Reservesleutels

Sleutels onder de mat zijn ook als je thuis bent af te raden. Maar als je dat toch nog doet, vergeet ze zeker niet weg te halen.

13. Hang geen adresgegevens aan je koffer

Hang je adresgegevens niet aan je vakantiekoffer – zowel in luchthavens als in hotels kunnen er mensen rondlopen die deze gegevens misbruiken. Steek je adresgegevens in je koffer.

14. Alarmsysteem

Installeer een alarmsysteem om je inbraakbeveiliging te optimaliseren. Alarmsystemen en camera’s schikken inbrekers af.

15. Gebruik domotica

De technologie staat niet stil! Ben je even niet thuis of ben je langere tijd weg van huis? Via verschillende apps kan je je elektrische apparaten, rolluiken enzovoort aan- en uitschakelen waar je ook bent. Zo volgt je woning je levensritme zonder je thuis bent. 

Wil je meer tips ontvangen? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top