Hoe werkt een hybride zwemvijver?

Ben je allergisch voor chloor en word je niet wild van zwemmen tussen vissen? Dit zwembad kan je met een simpele druk op de knop omschakelen van een ecologische zwemvijver naar een verwarmd zwembad. Klinkt dat als muziek in de oren? Lees hier alles wat je moet weten over een hybride zwemvijver.

Wat is een hybride zwemvijver?

Het woord ‘hybride’ laat je waarschijnlijk al iets vermoeden. Net als een lijger een hybride is van een tijger en leeuw, is een hybride zwemvijver een kruising van twee verschillende soorten zwembaden: de zwemvijver en het bio- of chloorzwembad. Het buitenbeentje onder de buitenzwembaden selecteerde enkel de beste eigenschappen van de twee en bracht ze samen in één bad.

Het natuurlijke van een zwemvijver

  • Geen chloor of chemicaliën 
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Natuurlijke filtering door planten en lavastenen

Het comfort van een chloor- of biozwembad

  • Vanaf de eerste dag verwarmbaar
  • Kristalhelder en zuiver water
  • Vorm en stijl naar keuze
  • Mechanisch filtersysteem

Hoe schakel je een hybride zwemvijver om?

Hybride zwemvijver

Taylor Simpson – Unsplash

Het hele jaar door kan je genieten van de uitzonderlijke zwemvijver. Door het hybride filtersysteem is de waterpartij niet onderhevig aan de seizoenen. Jij bepaalt zelf de duur van je zwemseizoen. Met een druk op de knop schakel je de winter- of zomermodus in.

Wintermodus

Tijdens de winter treedt de plantenfilter volledig in werking. Door minimale watercirculatie en een moerasfilter blijft het water glashelder. Blijf dus lekker in je zetel zitten, want een onderhoudsbeurt is helemaal niet nodig. 

Tip: creëer een feeërieke sfeer door verlichting in je zwemvijver te plaatsen.

Zomermodus

In de zomerperiode wordt de hybride zwemvijver verdeeld in een natuurlijk zwembad én een vijver. Het zwemgedeelte en de moeraszone worden namelijk door een automatische afsluiting van mekaar gescheiden. Het water in het natuurlijke zwembad verwarm je, d.m.v bijvoorbeeld een warmtepomp of zonne-energie, zonder schade te berokkenen aan de fauna en flora in de vijver. Door een constante maar trage watercirculatie vestigen algen en biofilm zich niet en blijft het water het hele jaar door helder.

Hybride zwemvijver in tuin

Foto: Robbe Musschoot – Unsplash

Lees onze andere interessante blogposts

Wil je meer tips over wooncomfort, bouwen of renoveren? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze tips, tricks en nieuwtjes.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top