Dit zijn de keukentrends van 2022

Heb je plannen om je keuken te bouwen of verbouwen? Hou je van een tijdloze keuken maar ben je tegelijkertijd ook graag mee met de laatste mode? Lees dan hier welke keukentrends populair zullen zijn in de komende jaren en maak van jouw keuken, je droomkeuken!

Kleurgebruik & vormen in keuken

Je kan er enerzijds voor kiezen om je keuken trendy te maken door kleur toe te voegen. Anderzijds zijn uitgesproken kleuren trend-gebonden en wordt je keuken meteen een stuk minder tijdloos. Kies daarom voor accessoires in hippe kleuren en materialen zoals pastelkleuren en etnische stoffen.

De keukenkleuren van 2022 bestaan uit rustige, zachte kleuren zoals gebroken wit, natuurlijke houttinten, beige enzovoort in combinatie met texturen om het minder eentonig te maken. De natuurlijke tinten maken je keuken tijdloos en de verschillende texturen maken je keuken dan weer trendy. Zo kan je bijvoorbeeld werken met een gebroken wit keukenblad in extra mat, gebrand of ruw. Matte texturen komen het best tot zijn recht bij donkere kleuren zoals zwart, het straalt rust uit.

Foto: R architecture – Unsplash

Samenhang als keukentrend van 2022

Tip: door dezelfde basiskleuren te gebruiken in alle ruimtes, creëer je samenhang en een open gevoel doorheen je huis. Opnieuw kan je accenten leggen met kleuren en andere texturen.

De houtsoort van 2022: notenhout

Notenhout is in 2022 dé houtsoort voor meubelfronten en werkbladen. In combinatie met donkere kleuren en andere lichtere kleuren houtsoorten komt het perfect tot zijn recht.

Marmer & marmerprint

Kookeiland 2022

Foto: Jacob Owen – Unsplash

Naast hout kan je natuurlijk ook gaan voor ander natuurlijk of natuurlijk ogend materiaal. Marmer en marmerprints geven je keuken een chique en elegante uitstraling. Kies voor een marmeren werkblad of trek het door naar de wand.

Keuken en woonkamer worden één in 2022

De keuken en de woonkamer worden in 2022 niet meer gezien als aparte ruimtes, maar wel als één geheel. Het is heel praktisch en gezellig. Een kookeiland is de ideale manier om dit te creëren. Enerzijds vervangt het de scheidingsmuur, anderzijds zorgt het voor een verbinding tussen de ruimtes. Daarnaast is het ook praktisch: je hebt twee kanten waar je je kookgerief in kan opbergen en het functioneert als doorgeefsysteem naar de eetkamer.

Inductie

Inductie koken zit in een stevige opmars. Het is het beste duurzame alternatief voor een kookplaat op gas. Je kan het niet vergelijken met de elektrische kookplaat, want die heeft veel langer nodig om op te warmen dan de inductieplaat. Daarnaast is het een veiligere manier aangezien je het risico niet meer loopt om de gas per ongeluk aan te laten.
Met de kookpotherkenning wordt enkel het gebied onder de pan warm zodat energieverspilling vermeden wordt. Is de plaat vuil? Haal dan gewoon de schoteldoek met afwasmiddel over de plaat en klaar!

Lees onze andere interessante blogposts

Wil je meer tips voor je huis en keuken ontvangen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top