Hoe een kleine badkamer (ver)bouwen?

Nieuwbouwwoningen worden steeds kleiner en duurder. Ook bij renovaties worden we uitgedaagd om kleine ruimtes, zoals de badkamer zo praktisch mogelijk om te bouwen.
Hoe ga je in een kleine ruimte aan de slag met een badkamer en hoe creëer je meer ruimte?

Ruimtegevoel creëren in kleine badkamer

Jammer genoeg lukt het niet om ruimte bij toveren, maar door slimme keuzes te maken is het mogelijk om de badkamer groter te doen lijken. Een aanrader zijn tegels die doorlopen door heel de badkamer, zelf tot op de vloer. Kies bij voorkeur voor een lichte tegelkleur, donkere kleuren laten je ruimte immers kleiner lijken. Hou ook rekening met het soort tegel. Marmeren tegels bijvoorbeeld reflecteren licht waardoor er optisch meer ruimte is. Hoe groter de tegel, hoe duidelijker het vergrotend effect.

Foto: Jean-Phillipe Delberghe – Unsplash

Lichte kleuren in een kleine badkamer

Tenzij je echt verzot bent op de zwarte trend, kies je in een kleine ruimte best zoveel mogelijk voor wit of lichte kleuren. Wens je toch wat meer kleur? Kies dan maximaal twee verschillende (lichte) kleuren of werk met een accentmuur in een lichte kleurtint. Je kan ervoor kiezen om je plafond in een andere kleur te verven, maar zorg er dan wel voor dat het een lichtere kleur is dan je muren.

Bad en douche combineren

Inloopdouche

Foto: Laurence Katz – Unsplash

Wens je beide van twee werelden? Combineer deze twee dan door te kiezen voor een groot bad inclusief douche met een helder, draaibaar douchescherm.

Inloopdouche

Krijg je de kriebels van doucheschermen? Kies dan voor een inloopdouche waarbij de vloer en tegels doorlopen. Ook dit zorgt voor een visueel grotere ruimte.

Laat de zon binneschijnen

Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk daglicht binnen schijnt, kies bijvoorbeeld voor een wazige raamstikker i.p.v. een gordijn. Is er geen raam aanwezig? Verlicht je badkamer dan met LED strips of bekijk of het mogelijk is om een lichtkoepel of -tunnel te installeren.

Lang en smal meubilair in je badkamer

Verschillende kleine meubelstukken doen de ruimte rommelig en kleiner ogen. Ga daarom voor een iets groter en lang formaat van kast, waar alle handdoeken en badkamerattributen in passen.

Lees onze andere interessante blogposts

Wil je meer tips voor je huis en badkamer ontvangen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top