Hoe een kleine badkamer (ver)bouwen?

Nieuwbouwwoningen worden steeds kleiner en duurder. Ook bij renovaties worden we uitgedaagd om kleine ruimtes, zoals de badkamer zo praktisch mogelijk in te richten.
Hoe ga je in een kleine ruimte aan de slag en hoe creëer je meer ruimte?

Ruimtegevoel creëren in kleine badkamer

Jammer genoeg lukt het (meestal) niet om er extra ruimte bij te toveren. Maar door slimme keuzes te maken is het mogelijk om de badkamer groter te laten lijken. Een aanrader zijn tegels die doorlopen van de wanden tot op de vloer. Kies bij voorkeur voor een lichte tegelkleur. Donkere kleuren laten je ruimte immers kleiner lijken. Hou ook rekening met het soort tegel. Marmeren tegels met een lichte kleur reflecteren licht waardoor je badkamer optisch ruimer lijkt. Hoe groter de tegel, hoe duidelijker het vergrotend effect.

Foto: Jean-Phillipe Delberghe – Unsplash

Lichte kleuren in een kleine badkamer

Tenzij je echt verzot bent op de zwarte trend, kies je in een kleine ruimte best zoveel mogelijk voor wit of lichte kleuren. Wens je toch wat meer kleur? Kies dan maximaal twee verschillende (lichte) kleuren of werk met een accentmuur in een lichte kleurtint. Je kan er ook voor kiezen om je plafond in een andere kleur te verven. Zorg er dan wel voor dat het een lichtere kleur heeft dan je muren.

Bad en douche combineren

Inloopdouche

Foto: Laurence Katz – Unsplash

Op zoek naar het beste van twee werelden? Combineer een bad en douche door te kiezen voor een groot bad inclusief douche met een doorzichtig en draaibaar douchescherm.

Inloopdouche

Krijg je de kriebels van doucheschermen? Ga dan voor een inloopdouche waarbij de vloer en tegels doorlopen. Ook dat zorgt voor een visueel grotere ruimte.

Laat de zon binneschijnen

Laat het daglicht zoveel mogelijk binnen. Een matte of wazige raamstikker is op dat vlak beter dan een gordijn. Is er geen raam aanwezig? Verlicht dan je badkamer met led-strips, of bekijk of het mogelijk is om een lichtkoepel of -tunnel te installeren.

Lang en smal meubilair in je badkamer

Verschillende meubelstukken doen de ruimte rommelig en kleiner ogen. Ga daarom voor een iets groter en langer formaat van kast waar alle handdoeken en badkamerattributen in passen.

Lees onze andere interessante blogposts

Wil je meer tips voor je huis en badkamer ontvangen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top