Nog geen garage aan huis? Bekijk hier de opties!

Het is de droom van velen, een grote garage aan huis of in de tuin. De beste plek om je auto veilig en droog te parkeren. En vergeet je fiets en andere spullen niet. Er zijn vele mogelijkheden, van een carport tot een alleenstaande garage met een kelder en eerste verdieping. We geven je een aantal voorbeelden ter inspiratie.

Houten garage

Een houten garage is duurzaam, tijdloos en snel geplaatst. Je kunt hem tegen je woning of apart plaatsen. Een houten garage is ook goedkoper dan een betonnen of bakstenen garage.

In de winter is hij minder koud, want hout heeft een groot isolerend vermogen. Hout geeft bovenal een natuurlijke en warme uitstraling en je houten garage zal een echte meerwaarde voor de woning betekenen. Een houten garage geeft ook je tuin een aangenamer gevoel.

Wil je deze garage zelf bouwen? Dat kan. In vergelijking met andere soorten garages is dat goed te doen. Er bestaan zelfs prefab-modellen die eenvoudig in elkaar te steken zijn. 

Bakstenen garage

Wil je een robuuste garage met wat meer opties? Kies dan een bakstenen garage. Die optie blijft nog altijd de meest populaire en dat heeft zo zijn redenen.

Of je hem nu aan je woning bouwt of in de tuin, een bakstenen garage geeft een enorme meerwaarde. Het is ook de veiligste manier om je wagen en dergelijke in op te bergen.
Heb je veel extra ruimte nodig? Voeg dan een verdieping toe, of, een kelder. Zo zal je al je fietsen, gereedschap, tuinmateriaal, noem het maar op, kwijt kunnen.

Meestal wordt er gekozen voor een ‘stenen schuur’ die je aan je woning bouwt. De belangrijkste reden daarvoor: het is de meest eenvoudige optie. Je moet geen lange leidingen leggen en je stapt gewoon van je inkom, of berging in je garage.

Carport

Geen garage maar een carport. Het is de simpelste oplossing om je auto droog te houden. Een carport heeft een open structuur.

Toegegeven, je zult er niet al je spullen in (of liever onder) kunnen opbergen, maar carports zijn zeer handig. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en bestaan tegenwoordig in vele stijlen. Bij ieder huis past wel een carport. 

Prefab garage

Een prefab garage is robuust, razendsnel geplaatst en redelijk geprijsd. Je kunt hem verkrijgen in hout, metaal of beton. Elk materiaal heeft natuurlijk een ander uitzicht en een andere prijs. 

Prefab garages zijn vooral bekend van de rijen garageboxen die je in woonbuurten terugvindt.

carport

Heb je een bouwvergunning nodig?

Als je garage (of carport) niet groter is dan 40 vierkante meter, heb je geen bouwvergunning of omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen, nodig. Toch is het altijd aan te raden om bij jouw gemeente na te vragen of je plannen in orde zijn. Regels rond bijbouwen verschillen namelijk lokaal.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top