Van huurhuis naar thuis: creatief je eigen stempel drukken op een huurwoning

Of je nu koopt of huurt, in je huis wil je je thuis voelen. Maar bij het omtoveren van je huurhuis of -appartement tot je eigen persoonlijk oase bots je soms op beperkingen, zoals het verbod op schilderen of boren in de muren. Toch zijn er verschillende manieren om je eigen stempel te drukken op je huurwoning.

Goede afspraken maken goede vrienden

Wil je aanpassingen of renovaties doen maar weet je niet goed hoe ver je kan gaan? Bespreek je plannen met je huisbaas en vraag naar de grenzen van wat toegestaan is. Een goede relatie met je huisbaas is van onschatbare waarde, zeker als er renovaties moeten gebeuren die onder de verantwoordelijkheid van je huisbaas liggen.

Zonder boren, geen sporen

Met een niet-permanent ophangsysteem omzeil je een verbod op boren in muren.

Met plakspijkers en zelfklevende strips hang je schilderijen, foto’s of andere decoraties op aan elke wand, zonder lijmresten achter te laten. Magnetische haken zijn dan weer een ideale oplossing op stalen wanden, kasten of strips. Bij ophangrails heb je het bijkomend voordeel dat je je decoratie te allen tijde wat kan verschuiven zonder het systeem opnieuw te moeten ophangen. Van handig gesproken!

Vrouw hangt schilderij op in slaapkamer
Bron: Pexels - Marlene Leppänen
Kleurrijk tapijt met zetel en plant erop
Bron: Unsplash - Good Days Digital

Gebruik tapijten

Is de vloer van je huurwoning bedekt met ouderwetse tegels of afgeleefde parket? Een mooi tapijt doet wonderen voor de uitstraling van je woning en brengt warmte en gezelligheid in huis. 

Met een overvloed aan keuzemogelijkheden in kleuren, patronen en texturen, selecteer je een tapijt dat perfect bij jouw persoonlijke stijl past en de sfeer van de ruimte versterkt.

Esthetiek en functionaliteit in één

Tapijten zijn niet alleen een esthetische toevoeging aan je interieur, ze fungeren ook als bescherming tegen krassen en deuken in je vloer. In druk bewandelde delen van je huis, zoals gangen en woonkamers, zijn ze dan ook zeer welgekomen.

Funky look met stickers

Stickertegels zijn een prima alternatief voor echte tegels of een spatplaat in de keuken. Je bespaart jezelf van laboreus werk om tegels te verwijderen en te hangen, terwijl je nog steeds je eigen touch aan je keuken geeft. Wanneer je beslist te verhuizen of gewoon een andere look wil proberen, haal je de stickers er in een mum van tijd weer af. 

Dat ze in allerlei leuke motiefjes, kleuren en patronen verkrijgbaar zijn, is verder alleen maar mooi meegenomen.

Keuken met leuke decoratieve spatplaat achter het fornuis
Bron: Unsplash - Lotus Design N Print
Planten als decoratie in huis
Bron: Pexels - Huy Phan

De planten maken het huis

Niets zo sfeervol dan enkele mooie planten in huis. Een frisse orchidee, een fruitige olijfboom of een hele pannenkoekenplant-kwekerij, bloemen en planten brengen meteen meer fleur in je interieur

En voor de huurders zonder groene vingers, een leuke kunstplant does the job too!

meer informatie en inspiratie nodig?

Schrijf je gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste technologieën, nieuwtjes en trends.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top