Breng kleur in je interieur

Heb je het gevoel dat je interieur wat vrolijker kan? Haal dan nu de zon in huis met o.a. accessoires, bloemen en kleurspelingen. Je zou ervan verschieten hoeveel kleur je aanbrengt zonder te schilderen!

Tips: kleurenkeuze

Zou je graag hier en daar wat kleur toevoegen aan jouw interieur, maar weet je niet goed waar en hoe te beginnen? Dan sta je best eerst even stil bij de kleurencirkel: bestaande uit de primaire kleuren die samen alle kleuren vormen die je maar kan wensen.

Warm - koud contrasteffect

De kleurencirkel is opgedeeld in warme kleurtinten (geel tot rood) en koude kleurtinten (blauw tot paars). Door die twee samen te brengen creëer je een optische illusie waarbij de warme elementen naar voor komen. Beiden moeten aanwezig zijn om tot een mooi resultaat te komen. Ben je een gezellig persoon? Zorg dan dat de warme kleurtinten domineren en dat de koude tinten balans brengen. Indien je meer van rust en netheid houdt, kies je best koude kleurtinten aangevuld met accessoires in warme kleurtinten.

Contrasterende kleuren: kussens en kadermuur

Foto: Spacejoy – unsplash.com

Pastelkleuren bieden een oplossing wanneer je de combinatie van warme en koude kleurtinten subtieler wenst.

Hou je van wat meer pit? Kies dan de contrasterende kleuren uit de kleurencirkel, die versterken elkaar. Groen en roze of blauw en oranje zijn hier mooie voorbeelden van. Wie nog iets verder en speelser durft gaan, kan ervoor kiezen om twee felle kleuren te combineren. Je start het best met enkele accessoires, zoals kussens om chaos te vermijden. Door die accessoires tegen een contrasterende achtergrond te plaatsen zet je ze pas echt in de kijker.

Hou je het toch liever veilig? ‘Ton sur ton’ biedt hier de ideale oplossing voor: gebruik één dominante kleur en leg accenten in dezelfde kleurtint. Denk maar aan lichtblauw geaccentueerd met donkerblauw. Gebruik hierbij enkele accessoires en verschillende texturen om eentonigheid te vermijden.

Kleurrijke accessoires

Kleurrijke accesoires
kleur in interieur

Foto: Spacejoy – unsplash.com

Wie denkt dat er meteen een verfborstel aan te pas moet komen is verkeerd! Je hebt oneindig veel mogelijkheden om subtiel te beginnen. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van gekleurde kussens i.p.v. een gekleurde sofa of een gekleurde sprei op bed. Het voordeel van kussens is dat ze bestaan in alle kleuren en geuren. Zo kan je bijvoorbeeld in de winter kiezen voor kussens van schapenvacht en in de zomer voor linnen kussens.

Fleur daarnaast je saaie witte muur op met een kadermuur of een gekleurd schilderij. Dat maakt je interieur meteen ook een stuk persoonlijker.

Pimp je kast door de knoppen te verven of er een andere knop op te plaatsen. Zet gekleurde kaders op je kast, gebruik gekleurde draaiende kandelaars in een mooie houder, en ga zo maar door. Zoals je ziet kan je eender welk accessoire toevoegen om je interieur meer leven in te blazen, zonder dat je moet schilderen

Flowerpower

Er is geen betere manier om de lente in huis te halen dan met bloemen. Wil je variatie? Kies dan voor een kleurrijk boeket dat je naar eigen wensen regelmatig kan vervangen. Wens je een meer permanente kleur? Ga dan voor een kleurrijke plant zoals een orchidee of narcissen. Ook hier kan je met kleuren spelen, je kan gaan voor felle kleuren, contrasten of je kan in dezelfde kleurenfamilie blijven. 

Vergeet je nu en dan de bloemen water te geven of heb je een allergie? Dan zijn kunstbloemen en planten dé oplossing. Je kan werken met vazen om de bloemen in te steken, maar een mooie vaas op zich is minstens even mooi.

Lees onze andere interessante blogposts

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste trends.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top