Wat zijn dé keukentrends van 2023?

Het is weer voorbij die mooie zomer. Maar niet getreurd, want met de winter voor de deur komt ook het nieuwe jaar in zicht. En dat betekent ook nieuwe trends! Krijg jij ook al kriebels om de nieuwigheden van 2023 te zien? DSM Keukens is kampioen in het creëren van slimme keukenoplossingen en brengt als eerste de nieuwste trends. En het stopt niet bij keukens alleen!

Trend 1: dunne werkbladen met kasten van 84,5 cm

Ook in 2023 zijn dunne werkbladen wéér helemaal in! In functie van de optimale bergruimte creëerde DSM hierdoor kasten met een korpushoogte van 84,5 cm. In combinatie met een minimale plinthoogte oogt dat niet alleen mooier. Het zorgt ook voor een maximale opbergruimte. Tot wel 18% hoger!

De kasten van 84,5 cm zijn veel aangenamer om aan te werken vanwege hun aangepaste werkhoogte, zeker bij het spoelen. Binnen één keukenontwerp worden ook vaak verschillende werkhoogtes gebruikt waarbij het spoeleiland hoger is dan de kookzijde.

DSM keukens_keukentrends 2023_1

Trend 2: hoge kolomkasten

Hoog, hoger, hoogst. Hoge kolomkasten bieden de mogelijkheid om tot tegen het plafond te werken zodat er een minimale ruimte verloren gaat. Het is niet alleen een stuk mooier op die manier, je creëert ook een maximum aan opbergruimte. Aangezien in moderne woningen steeds meer met een strak interieur wordt gewerkt is deze extra opbergruimte mooi meegenomen! Bij DSM Keukens bieden ze daarom nu kolomkasten aan tot maar liefst 260 cm!

Trend 3: Nieuwe lade-indelingen

Opgeruimd staat netjes. Of het nu gaat om de bestekindeling of het aanleggen van kastvoorraad, een goed overzicht is steeds aangenaam en voorkomt langdurig zoeken.
De nieuwste bestekindeling heeft een voelbare én zichtbare warme uitstraling en inspireert direct. Een snijplank krijgt nu de ideale plaats, precies onder de lade waarin ook je messen liggen. Logisch toch?

Trend 4: rolluikkasten

DSM keukens_keukentrends 2023_3

De rolluikkast is helemaal terug van weggeweest. Rolluikkasten zijn beschikbaar als opzetkast en in volledige kolomkast. Met een uitschuifbaar barblad maak je een rolluikkast als opzetkast nog veel functioneler. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan deze gebruiken als bijvoorbeeld ontbijt-, wijn- of barkast. In een volledige kolomkast kan je massaal veel voorraad kwijt op een mooie en overzichtelijke manier.

Rolluikkasten zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, zoals smartglas en met ingewerkte greep.

Trend 5: gouden accenten

Een keuken met een gouden randje … Letterlijk, want nieuw in het DSM-assortiment zijn de gelakte metalen greeplijsten in metallic goud. Die zijn zowel horizontaal als verticaal te verkrijgen. Met de gouden accenten maak je je keuken hét pronkstuk van je huis.

En het kan nog stralender! Met greeplijst verlichting benadruk je nog meer de horizontale gouden greeplijsten van de keuken.

Trend 6: bijkeuken in hetzelfde materiaal

De nieuwste trend in het interieur is het doortrekken van het materiaal van de keukenkasten tot in de berging en/of leefruimte. De traditionele wasplaats ruimt meer en meer plaats voor een bijkeuken. Daar kan je een uitschuivende tafel om een wasmand op te plaatsen voorzien, zodat je in alle comfort kan werken. Met diverse speciale indelingen voor poetsmaterialen, drankenverpakkingen en wasmanden is je wasplaats instant ordelijker

Dankzij DSM More wordt je prachtige keuken meer dan ooit het hart van je huis. Door de kasten door te trekken in je woonkamer krijg je een stuk meer opbergruimte en door die modules onder meer te benutten als tv-meubel wordt je interieur een pareltje!

Trend 7: houten fronten met latjes

Een accent dat we in 2023 in veel keukens zullen terugzien zijn de houten fronten met dunne latjes. Die zorgen voor een warme look en feel in je keuken. Ook hierin onderscheidt DSM Keukens zich van andere merken door dezelfde uitvoering aan zowel de buitenkant als de binnenkant te gebruiken. Dat is uiterst belangrijk om te voorkomen dat de latjes met de tijd krom zullen trekken.

DSM keukens_keukentrends 2023_5

Trend 8: maximale opbergruimte

Praktische opbergmogelijkheid wordt steeds belangrijker in een keuken. Daarom is voldoende kastruimte essentieel in een goed keukenontwerp. Bij DSM Keukens is er een overzichtelijke waaier aan mogelijkheden. Onder meer volgende voorraadkasten worden meer en meer geïntegreerd in de hedendaagse keuken:

  • Voorraadkast met legplanken en zijdelingse opbergruimte aan de deur
  • Voorraadkast met verchroomde lades die bij het openen vooruit schuiven
  • Voorraadkast met binnenlades
  • Voorraadkast met apothekers-uittrekelement met volle bodem

Trend 9: Deepskin - exclusief bij DSM Keukens

Een primeur voor 2023 én exclusief verkrijgbaar bij DSM Keukens zijn de Deepskin fronten met gesynchroniseerde poriën. De nanotechnologische Deepskin fronten combineren de look en feel van massief hout en fineer met het onderhoudsgemak, UV-bestendigheid en stootvastheid van kunststof en ABS. Door de meerdere lagen (en synchrone poriën) lopen de voelbare nerven volledig gelijk met de zichtbare nerven, waardoor de Deepskin – in tegenstelling tot klassieke laminaat – aanvoelt als fineerhout (een zeer dunne laag echt hout die verlijmd wordt op MDF).

Trend 10: Doorloopdeuren

Aangezien de keuken steeds meer geïntegreerd wordt in het interieur, is de doorloopdeur de kers op de taart. Het deurpaneel bestaat uit hetzelfde frontmateriaal als de kasten, zodat de deur onzichtbaar opgaat in de kastenwand. Als de deur dicht is, ligt ze volledig in lijn met de kastenwand, zodat het strakke design gewaarborgd blijft. Wat DSM Keukens uniek maakt is de balansdeur, een volledig naadloze doorloopdeur waarbij het systeem compleet verborgen zit.

Wil je alle trends met je eigen ogen bewonderen? Kom dan langs op de stand van DSM keukens op Bouw&reno of breng een bezoekje aan een van de zestien toonzalen van DSM Keukens. De keukenadviseurs en binnenhuisarchitecten adviseren je graag over het ultieme keukenontwerp.

Lees onze andere interessante blogposts

Wil je op de hoogte blijven van de laatste premies en regelgeving? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste trends.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top