5 tips voor meer opbergruimte in je badkamer

Kleine badkamer = weinig opbergruimte? Niet als je je badkamer efficiënt indeelt en enkele handige plaatsbesparende trucjes toepast!

Tip 1: spiegelkasten to the rescue

Geen badkamer zonder spiegels, maar die nemen wel veel plaats in. Met een spiegelkast is je probleem meteen opgelost. De combinatie van een spiegel en een kast benut de opbergruimte die anders verloren gaat en hoeft helemaal niet diep te zijn om al te dienen. Kleine spullen zoals tandenborstels, parfum of lenzen berg je gemakkelijk op in zelfs de kleinste varianten.

Spiegelkast boven dubbele wasbak in badkamer
Bron: Unsplash - Sanibell BV
4 inbouwnissen bekleedt met groene tegeltjes
Bron: Pexels - Stefan de Vries

Tip 2: hippe inbouwnissen

Een inbouwnis is een holte of uitsparing in de muur, die je tijdens je renovatie of bouw al kan voorzien in de badkamer.

Met een leuke tegel ertegen creëert zo’n holte de ideale opbergplaats zonder kasten, planken of deuren te moeten installeren.

Tip 3: werk in de hoogte

Kan je niet in de breedte uitbreiden, doe het dan in de hoogte. Zo kan je een extra legplank in een hoge kast installeren, of kan je zelfs kasten in de hoogte bijplaatsen

Ben je te klein om aan de bovenste plank te geraken? Installeer de kast dan wat hoger en berg er een bankje onder op. Zo hebben de hogere regionen geen geheimen meer voor jou en win je kostbare ruimte.

Tip 4: je hoeft niet alles op te bergen

Niet alles hoeft in een kast geduwd te worden om toch een cleane look te bekomen. Stal gerust je haarproducten, handdoeken en toiletpapier uit en gebruik ze als eyecatcher.
Een legplank aan de muur biedt de perfecte plaats om je producten netjes op uit te stallen. Zo zijn ze niet alleen snel binnen handbereik, maar geef je ook een persoonlijke touch aan je badkamer.

Drie opgerolde handdoeken op houten rekje in badkuip
Bron: Pexels - Castorly Stock

Handdoeken en toiletpapierrollen zijn dan weer perfect stapelbaar. Haal de beeldhouwer in jezelf naar boven en maak er een leuke toren mee. Toch eerder een fan van zo weinig mogelijk clutter? Denk dan eens na over ingebouwde toiletpapierhouders in de muur.

Tip 5: dé onbenutte ruimte - deuren

Twee handdoeken en een mandje met zeep en een borstel in aan een kapstok
Bron: Pexels - Karolina Grabowska

Geen plaats meer voor extra kasten of de verticale ruimte in je badkamer volledig benut? Denk dan eens aan dé meest onbenutte oppervlakken in je huis, namelijk je deuren.
Met wat haakjes, zuignappen of een ander ophangsysteem transformeer je deze kale vlakken in een mum van tijd om tot hangrek voor je handdoeken

Ook aan de binnenkant van kastdeuren kan je perfect spullen opbergen, van washandjes en elastiekjes tot haardrogers en stijltangen.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top