Dé interieurtrends voor 2024

Van duurzame keuzes en organische vormen tot kleurrijke accenten en slimme technologie, deze trends transformeren je huis in een oase van stijl en comfort. Leer hoe je jouw interieur kunt verrijken met de terugkeer van de jaren ’70 en laat je inspireren door de naadloze integratie van technologie en design.

Duurzame keuzes & natuurlijke elementen

Duurzaamheid in je interieur blijft een dominante trend. Daarbij ligt de focus op milieuvriendelijke materialen en upcycling. Meubels van gerecycleerde materialen en natuurlijke stoffen vertellen elk hun eigen verhaal en voegen persoonlijkheid toe aan je interieur. Ga eens langs bij je lokale tweedehandswinkel of neem online een kijkje. Je vindt er gegarandeerd een leuk meubel dat je kan upcyclen. 

In 2024 brengen we ook de natuur naar binnen met licht eikenhout, stalen afwerkingen en marmeren accenten. Samen met linnen en katoenen stoffen in zachte tinten brengen die materialen een rustgevende sfeer. Behang met bladmotief en kalkverf zorgen dan weer voor textuur op de muren, terwijl planten frisheid in huis halen.

Interieur met natuurlijke houten elementen
Bron: Pexels - Ksenia Chernaya

Organische & afgeronde vormen

Interieur met afgeronde en organische vormen, beige kleuren
Bron: Unsplash - Alona Gross

In 2024 evolueert de interieurwereld naar organische elementen en afgeronde vormen die rust en harmonie brengen. Van meubeldesign tot accessoires, ronde en vloeiende lijnen met materialen zoals hout en steen creëren een kalmerende sfeer. 

Deze trend zien we niet alleen bij meubels, zoals zetels en tafels met afgeronde hoeken, maar ook in de keuze van textiel en accessoires. Door contrasten tussen organische en rechte vormen te creëren, ontstaat er een speelse dynamiek. Zo kan je een hoekig vloerkleed onder een koffietafel met ronde vormen leggen. Deze organische esthetiek vloeit naadloos samen met andere trends van 2024, zoals retro-invloeden.

Kleurrijke accenten & gedurfde patronen

Kleurrijke accenten en gedurfde patronen creëren een levendige en vrolijke sfeer. Waar voorheen minimalisme een grote trend was, verschuift dat nu naar maximalisme. Alles is mogelijk en kleur speelt een centrale rol: van meubels tot muren, diepe kleuren zoals wijnrood, nachtblauw en emeraldgroen, vaak gecombineerd met rijke texturen en glanzende afwerkingen voor een speelse uitstraling. 

Accessoires en decoratie spelen een cruciale rol bij het integreren van kleur en patroon in je interieur. Gebruik daarom sierkussens, vazen en opvallende vloerkleden die de ruimte opfleuren. Ook een nieuw likje verf of behang met een toffe print aan de muur doet wonderen!

Kleurrijke badkamer met bloemenbehang en pastelkleurige kasten
Bron: Unsplash - Collov Home Design

Technologie & design voor een naadloos samenspel

Stopcontact en usb laadpoort geïntegreerd in keukeneiland
Bron: Unsplash - Mike Winkler

Meer en meer wordt de integratie van smart technology in meubels en interieurdesign een alledaagse realiteit. Daarbij wordt technologie naadloos in het interieur geïncorporeerd om ons leven gemakkelijker en comfortabeler te maken. Slimme oplossingen zoals geïntegreerde opladers en USB-poorten in eettafels bieden zowel functionaliteit als esthetiek.

Jaren '70 revival

De jaren ’70 maken een comeback in de woontrends van 2024! Gekenmerkt door chromen afwerkingen, retro kleuren zoals bruin, groen en oranje, en geometrische vormen en patronen brengt deze stijl nostalgie in huis

Fluwelen fauteuils, rotanmeubels en paddestoellampen zijn perfecte voorbeelden van deze levendige en expressieve trend.

Retro interieur met appelblauzeegroen meubel
Bron: Unsplash - Toa Heftiba

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top