Dit zijn de kleurentrends van 2022

Ieder jaar bepalen kleur- en topdesignspecialisten de nieuwste kleurentrends en jaar na jaar komen er prachtige kleuren en combinaties uit de bus. Laat je inspireren door de laatste trendkleuren van 2022.

De stemming bepaalt de kleur van het jaar

Vorig jaar werd Brave Ground verkozen tot de kleur van 2021. Een aardse tint die balans, stabiliteit en moed gaf. Enkele eigenschappen die perfect passen bij de tijdgeest van toen: de coronacrisis. Dit tijdperk sluiten we af met een nieuwe, maar vooral frisse kleur: Bright Skies.

De kleur van 2022

Onze woning werd de laatste maanden heruitgevonden tot een multifunctionele plaats waar zowel ons sociaal als professioneel leven tot z’n recht komt. We putten energie uit  de natuur en kijken met een positieve blik vooruit. Geen wonder dat een blauwe tint dat vernieuwing en vrolijkheid uitstraalt werd verkozen tot de kleur van 2022.

Optische illusie met Bright Skies

Haal de natuur in huis met de weerspiegeling van de heldere blauwe buitenlucht en versterk dit gevoel door de kleur aan te brengen op het plafond.

Dankzij haar lichtheid vergroot je de ruimte. Combineer het gerust met een andere lichte, aardse tint om het effect kracht bij te zetten. Laat je ruimte hoger lijken met een tweekleurige muur. Door de muur boven je vloer in Bright Skies en onder je plafond in een lichtere kleur te schilderen, verhoog je de ruimte.

Hou je van een naadloze look? Schilder dan zowel je muren, plafond als je kasten in dezelfde kleur.

Kleur 2022 blue skies

De beste kleurcombinaties van 2022

Deze revitaliserend kleur vindt haar plekje in verschillende kleurenpaletten. Van zachtgroen, grijsblauw, goud tot aardse tinten zoals Brave Ground, de kleur van 2021. 

Een van de grootste troeven van de kleur van 2022 is zonder twijfel haar accentuerende eigenschap. Dankzij haar lichte, subtiele en natuurlijke kleur komen andere materialen zoals hout helemaal tot hun recht. 

Lees onze andere interessante blogposts

Wil je meer inspiratie en tips voor je woning en tuin ontvangen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top