3 soorten vloeren met betonlook

Een vloer met een strakke, moderne en industriële uitstraling hoeft al lang niet meer een echte betonvloer te zijn. Er zijn de laatste jaren tientallen nabootsers op de markt te spotten. Materialen die stuk voor stuk oplossingen bieden voor de zwakke punten van een echte betonvloer. Neem een kijkje naar 3 populaire vloeren met een betonlook.

1. Gietvloeren

Gietvloeren met een betonlook zijn vloerafwerkingen die de uitstraling van echt beton nabootsen, maar dan met de voordelen van een naadloze en duurzame gietvloer.

Ze worden gecreëerd door verschillende lagen harsen en pigmenten aan te brengen op de vloer. Die lagen worden vervolgens geëgaliseerd en verzegeld om een strakke en naadloze, betonachtige afwerking te verkrijgen. De textuur, kleur en afwerking kunnen variëren, waardoor er verschillende betonlooks mogelijk zijn zoals gepolijst beton, ruw beton of gestructureerd beton.

Daarnaast zijn ze bestand tegen slijtage, vlekken en krassen. Door hun waterdichtheid en onderhoudsvriendelijkheid zijn ze geschikt voor verschillende ruimtes, waaronder woonkamers, keukens en badkamers.

In tegenstelling tot echt beton hebben gietvloeren met een betonlook enige flexibiliteit, waardoor ze comfortabeler zijn om op te lopen en minder geluidsoverdracht veroorzaken.

2. Decoratieve afwerkingslaag in betonlook

Wat is het verschil tussen Microtopping, Mortex, Tadelakt, Aqua Sensa of Beton Ciré? Het zijn allemaal verschillende merknamen voor decoratieve afwerkingen met dezelfde look en feel. We zetten de belangrijkste verschillen tussen de 5 producten voor jou op een rij.

1. Microtopping

Microtopping is een dunne laag cementgebonden coating die wordt aangebracht op bestaande vloeren, wanden of andere oppervlakken. Het heeft een betonachtige uitstraling die bestaat in verschillende texturen en kleuren. Microtopping is over het algemeen iets dunner dan andere producten en heeft een zeer verfijnde afwerking.

Vloer met betonlook

Foto: Deconovo – unsplash.com

2. Mortex

Mortex is een merknaam voor een veelzijdige decoratieve coating op basis van cement, kwartskorrels, harsen en pigmenten. Het is op verschillende ondergronden zoals wanden, vloeren en meubels, en in natte ruimtes aan te brengen. Mortex is waterafstotend, duurzaam en flexibel en bestaat in verschillende texturen en kleuren.

3. Tadelakt

Tadelakt is een traditionele Marokkaanse kalkpleister die wordt gebruikt voor het waterdicht maken van oppervlakken, met name in badkamers. Het wordt met de hand aangebracht in verschillende lagen en vervolgens gepolijst om een gladde en glanzende afwerking te verkrijgen. Tadelakt heeft een unieke uitstraling en is bekend om zijn esthetische charme.

4. Aqua Sensa

Aqua Sensa is een merknaam voor een specifieke waterdichte coating die wordt gebruikt op verschillende oppervlakken. Het is vergelijkbaar met Mortex op vlak van waterdichtheid, duurzaamheid en esthetische mogelijkheden. Aqua Sensa is geschikt voor natte ruimtes en heeft een eigentijdse uitstraling.

Keramische tegels met betonlook

Foto: Zhao Yangyang – Unsplash.com

5. Beton Ciré

Beton Ciré is een Franse term die ‘gewreven beton‘ betekent. Het is een decoratieve afwerking op basis van cement en harsen die wordt aangebracht op verschillende oppervlakken zoals wanden, vloeren, aanrechtbladen en meubels. Beton Ciré heeft een betonachtige uitstraling en kan worden afgewerkt met verschillende texturen en kleuren.

Hoewel de 5 betonstucproducten en merken vergelijkbare eigenschappen hebben, zijn er verschillen in de samenstelling, toepassingsmethoden en afwerkingen. Het is belangrijk om de specifieke productinformatie en richtlijnen van de fabrikant te raadplegen om een weloverwogen keuze te maken die past bij je behoeften en de gewenste uitstraling van je interieur.

3. Keramische tegels met betonlook

Tot slot heb je keramische tegels. De kameleon onder de vloeren bootst zo goed als ieder materiaalsoort na. Van rustiek hout tot modern beton. Het beste van beide werelden als je het ons vraagt. Laat je overtuigen door de tal van voordelen. Zo zijn ze erg onderhoudsvriendelijk, en bestand tegen krassen en vlekken. En last but not least: niet gevoelig voor barsten. 

meer informatie en inspiratie nodig?

Schrijf je gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste technologieën, nieuwtjes en trends.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top